Google știe totul despre tine!

Mare parte din viața noastră o petrecem în spațiul digital, iar asta e un motiv de îngrijorare pentru unii. Smartphone-ul personal știe pe unde am fost, Google Maps urmărește întotdeauna locația noastră, iar Facebook a construit un profil detaliat al fiecărui utilizator.
 
Urmând acești pași puteți vedea cât de mult știe Google despre tine, interesele, locurile pe care le-ai vizitat și obiceiurile de căutare.  

1. Trebuie sa intri la adresa: history.google.com/history si apoi să te autentifici folosind parola ta de Gmail. Vei vedea apoi o listă ce cuprinde statistici despre activitatea ta online.
2. Lângă Statistici, modifică din “Ultima săptămână” în “Ultima lună”, “Ultimul an” sau “Dintotdeauna”.  Ești surprins ce vezi?
3. Google știe tot timpul unde ai fost și te poți convinge singur dacă accesezi www.google.com/maps/timeline

Google stochează astfel de informații de la toți utilizatorii săi, dar există totuși posibilitatea să fie șterse datele de navigare selectând “Opțiuni de ștergere” (clic pe cele trei puncte din partea dreaptă sus). 

Dacă sunteți interesați, puteți descărca istoricul căutărilor online prin opțiunea “Descărcaţi căutările”. După o perioadă în care arhiva este pregătită, aceasta este depozitată în serviciul de stocare în cloud Google Drive, de unde poate fi apoi descărcată pe computer.

Notă: Pentru ca această caracteristică să funcţioneze, trebuie ca utilizatorii să aibă activată păstrarea istoricului căutărilor. Cei care nu au activat opţiunea nu vor găsi nimic pe pagina history.google.com/history. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.