Acasă Diverse Google a pus într-un singur loc toate setările de securitate și confidențialitate

Google a pus într-un singur loc toate setările de securitate și confidențialitate

7
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
​Google a pus la dispoziția utilizatorilor, începând cu 1 iunie, o nouă suită de funcții de securitate prin care utilizatorii pot alege ce date  colectează Google despre ei. Compania a fost intens criticată în ultmii ani pe motiv că setările sunt greu de schimbat, iar modificările vin pentru a simplifica lucrurile. 

Potrivit unui studiu recent, 93 % din americani cred că este important să-ți poți controla accesul la informațiile personale, 74% declară că acest lucru este „foarte important”, în timp ce 19% spun că este „oarecum important.”. Același studiu arată că  90 % din americani spun că este important să știe tipul de informații/date care se colectează despre ei, 65% cred că este „foarte important”, iar 25% spun că este „oarecum important.”

De la 1 iunie Google pune la dispoziția utilizatorilor dashboard-ul My Account. La recent încheiata conferință Google I/O compania a anunțat o nouă suită de funcții de securitate pentru conturile Google. 


Pentru început au fost lansate două îmbunătățiri deosebit de importante în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea conturilor Google: My Account – un hub nou pentru managementul setărilor de confidențialitate și un site nou care răspunde celor mai importante întrebări despre securitate și confidențialitate pe Google.

Iată câteva dintre lucrurile pe care le puteți face prin intermediul My Account:

  • Parcurgeți Privacy Checkup și Security Checkup – ghiduri pas cu pas despre cele mai importante setări de confidențialitate și securitate
  • Puteți controla informațiile care sunt folosite de aplicațiile de Căutare, Hărți, YouTube și alte produse, pentru a vă bucura de o experiență îmbunătățită pe internet. De exemplu, puteți porni sau opri funcția Web and App Activity care găsește răspunsuri mai rapide și relevante atunci când căutați ceva pe internet, puteți face același lucru și cu funcția de Location History, care, cu ajutorul Hărților Google și a Google Now vă oferă informații despre cum să vă deplasați mai repede
  • Funcția de Ads vă oferă posibilitatea de a controla felul în care vă sunt arătate reclame bazate pe căutările realizate
  • Controlați ce aplicații și site-uri sunt conectate la contul dumneavoastră.