Acasă IT News Google a primit în 2014 cereri pentru eliminarea a mai mult de...

Google a primit în 2014 cereri pentru eliminarea a mai mult de 345 milioane linkuri

13
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Proprietarii drepturilor de autor au trimis în 2014 companiei Google cereri pentru a elimina peste 345 de milioane de linkuri din indexul motorului de căutare, cu o creștere de 75% față de 2013.


Aceste cereri au crescut dramatic în ultimii ani. Dacă în 2008, motorul de căutare a primit doar câteva zeci astfel de cereri pe tot parcursul anului, în 2014 s-au procesat mai mult de un milion de linkuri raportate pe zi, scrie Torrent Freak. Deşi majoritatea cererilor sunt de a înlătura anumite linkuri din căutări, Google de cele mai multe ori nu ia nicio măsură, deoarece acestea nu încalcă drepturile de autor. 


Cele mai multe plângeri au venit din Marea Britanie, în special de la compania BPI (British Phonographic Industry), care a avut 60 de milioane de astfel de cereri anul trecut. Per total, domeniile pentru care s-au făcut cele mai multe plângeri în 2014 au fost 4shared.com, rapidgator.net și uploaded.net.