Acasă IT News Google, motorul de căutare care domină în Europa

Google, motorul de căutare care domină în Europa

9
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Microsoft a fost, este și va continua să fie, cel mai probabil, singura companie din lume care ar putea concura împotriva Google pe piața motoarelor de căutare. Chiar și Steve Ballmer, fostul CEO al Microsoft, a folosit aceleași cuvinte cu câțiva ani în urmă, pentru a explica eforturile companiei.

Dar în timp ce Bing, la nivel mondial, abia reușește să obțină o cotă de aproximativ 19 % pe piața motoarelor de căutare, nu același lucru se poate spune și în Europa. Cifrele furnizate de StatCounter pentru luna decembrie 2014, arată că Google rămâne motorul de căutare dominant pe bătrânul continent, indiferent cât de mult s-ar lupta Microsoft pentru a rămâne aproape de rivalul său. Iar cifrele vorbesc de la sine și nu lasă loc de interpretări. 


Google este numărul unu, cu o pondere de 92,35 % în Europa, și da, Bing este pe locul doi, dar foarte, foarte departe de Google, cu doar 2,72 % din cota de piață. Yahoo este al treilea motor de căutare în preferințele utilizatorilor europeni cu un procentaj de 2,34 %. Celelalte motoare de căutare nici măcar nu contează în această luptă, deoarece este destul de clar că provocarea Google pe continentul european este o pierdere de timp. 


Microsoft va continua, evident, să investească în Bing și în caracteristicile sale, dar probabil, va dura mulți ani până când vor reuși sa se apropie de Google. Bing a evoluat lent, de la un serviciu la o platformă de sine stătătoare, alimentând multe produse cheie, inclusiv Cortana și Siri, deci lucrurile s-ar putea schimba în bine în următorii ani, dar doar cu puțin noroc.