Google lansează „Eroii Internetului”, program gratuit de educaţie despre securitatea online

Google lansează în România programul „Eroii Internetului”, pentru copii cu vârste școlare și părinții lor, precum și profesori si cuprinde o programă despre siguranța online, dedicată profesorilor, lecții ce pot fi folosite în predare și activități ce pot fi folosite în clasă.

Google lansează „Eroii Internetului”, program gratuit de educaţie despre securitatea online

Platforma „Eroii Internetului” oferă un un ghid al familiei, care va ajuta părinții și copiii să discute, să învețe și să se gândească împreună la siguranța online.

Copii învață să distribuie prudent informații – responsabilitatea comunicării online, ce ai voie să distribui și cu cine, să nu se lase păcăliți online, în principal prin a detecta ce este real și fals; cum să-și securizeze secretele (informațiile personale), conduită pe internet și cum să fie amabili, pentru a descuraja comportamentul de bullying, să fie curajoși și deschiși și să întrebe un adult atunci când întâlnesc ceva suspect pe Internet.

Copiii își pot testa cunoștințele astfel învățate în jocul Interland, în care trebui să străbată cu bine Tărâmul comorii, Tărâmul Amabilității, Râul Realității și Muntele Atenției, iar după ce au trecut cu bine fiecare provocare, vor primi o diplomă.

Programul este gratuit si în cooperare cu diferiți parteneri, Google va organiza în toată țara seminarii și sesiuni de pregătire pentru profesori.

„Spre deosebire de alte programe de siguranță online, care pun accent pe amenințări și restricții, „Eroii Internetului” se concentrează pe educarea abilităților și aptitudinilor tinerilor, încurajându-i să facă schimbări în bine în jurul lor.”, explică Elisabeta Moraru, Country Manager Google România.

Programul poate fi accesat aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător