Google îmbunătățește securitatea și sistemul de alerte pentru Gmail

Google aduce îmbunătăţiri serviciului Gmail, alertând utilizatorii care ar putea fi vizaţi de atacuri cu malware, escrocherii de tip phishing şi interceptarea schimburilor de mesaje.


securitatea și sistemul de alerte pentru GmailAstfel, la accesarea link-urilor primite în mesajele email care duc către website-uri nesigure, utilizatorii vor vedea mai întâi un mesaj de avertizare pe tot ecranul, alertând despre posibile riscuri de securitate, scrie go4it.ro.

Lucrând mai aproape de sursa problemei, Google colaborează cu Microsoft şi Comcast pentru introducerea unui protocol numit “SMTP Strict Transport Security”, care să elimine orice posibilitate de interceptare a comunicaţiilor atunci când mesajele email sunt trimise folosind conexiuni securizate.

De Ziua Siguranței pe Internet din februarie, Google a oferit o avertizare sub forma unui lacăt spart de culoare roșie pentru a alerta utilizatorii atunci când corespondează cu persoane al căror cont nu suporta criptarea. De la lansarea acestei caracteristici, numărul email-urilor trimise folosind criptarea a crescut cu 25%, spune Google, citat de engadget.com.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.