Google: Cum folosesc românii parolele pentru conturile lor

Octombrie este Luna Securității Cibernetice în Europa, așa că Google prezintă rezultatele unui studiu realizat de YouGov în România despre securitatea online și protecția datelor. Studiul YouGov este reprezentativ și a fost realizat online în septembrie 2018. La studiu au participat 1.001 adulți, scrie business-review.eu, citat de dcnews.ro

Google: Cum folosesc românii parolele pentru conturile lor

În urma cercetării de specialitate a reieşit faptul că mai mult de jumătate dintre români (53%) folosesc aceeaşi parolă pentru câteva dintre conturile lor, în unele cazuri pentru majoritatea conturilor (25%) sau chiar pentru toate (7%). 43% dintre respondenți spun că au parole diferite pentru fiecare serviciu online pe care îl folosesc. Majoritatea aleg o combinație de numere și cuvinte (36%), iar un sfert (26%) adaugă la această combinație și simboluri.

Cercetarea mai arată că, în general, românii nu sunt prea preocupaţi de riscurile la adresa securităţii online. Astfel, mai mult de jumătate dintre cei care folosesc servicii online care necesită o parolă au răspuns că nu sunt îngrijoraţi (44% nu foarte, iar 11% deloc) de faptul că oricare dintre conturile lor de servicii online ar putea fi atacate,

În cealaltă tabără se află 41% dintre respondenţi, împărţiţi după cum urmează: 9% sunt foarte îngrijoraţi, iar 32% destul de îngrijoraţi. În ceea ce priveşte autentificarea în doi paşi, aproape două treimi dintre români (62%) spun că folosesc această metodă pentru cel puţin unul dintre serviciile online pe care le utilizează.

Pe de altă parte, motivele pentru care restul persoanelor (38%) nu utilizează această metodă sunt diverse, plecând de la faptul că nu s-au gândit la acest lucru (29%) sau nu au auzit de acesta (14%) şi până la lipsa nevoii (19% nu cred că e necesară) sau a încrederii (17% nu cred că le face conturile mai securizate).

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.