Acasă Online Google Chrome va marca ca nesigure site-urile care folosesc conexiunea HTTP

Google Chrome va marca ca nesigure site-urile care folosesc conexiunea HTTP

15
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Google Chrome va marca ca nesigure site-urile care folosesc conexiunea HTTP, din iulie 2018. Începând cu luna iulie, când va fi lansată versiunea cu numărul 68, Google Chrome își va avertiza utilizatorii cu privire la riscurile pe care le presupune vizitarea site-urilor care nu folosesc protocolul HTTPS.

Site-urile vizate sunt cele care încă folosesc vechiul HTTP, protocol care nu criptează datele înainte ca acestea să fie transferate, cauză din care informațiile pot cădea mult mai ușor victimă hackerilor, scrie profit.ro. Avertizarea utilizatorilor se va realiza printr-o notificare afișată direct în bara de adrese, astfel încât utilizatorii să ia la cunoștință faptul că transferul datelor nu este criptat încă din momentul încărcării paginii.

Google Chrome va marca ca nesigure site-urile care folosesc conexiunea HTTP

”Hypertext transfer protocol secure” (HTTPS) facilitează criptarea tuturor informațiilor care pleacă dinspre computerul tău către internet. Astfel, nimeni dintr-o rețea locală nu-ți poate afla datele de autentificare pe Gmail, de exemplu. 

Începând cu Chrome 68, care va apărea în iulie 2018, vizitarea site-urilor care folosesc conexiunea HTTP va face să apară un mesaj în care utilizatorul este informat că site-ul este nesigur, scrie theregister.co.uk.

Deoarece motorul de căutare Google este folosit în proporție de 56% la nivel mondial, este posibil ca lipsa conexiunii HTTPS să fie observată de mai mulți utilizatori, iar acțiunile lor să ducă la folosirea HTTPS de către cei care dețin site-urile.

Conform Google, 81% dintre cele mai cunoscute și folosite 100 de site-uri folosesc deja conexiunea HTTPS.

De asemenea, Google oferă și o unealtă gratuită pentru evaluarea site-urilor, numită Lighthouse, pentru identificarea resurselor care nu folosesc HTTPS pe un site.