1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Google Chrome și Gentoo Linux au fost mai vulnerabile decât Internet Explorer în 2014

Google Chrome și Gentoo Linux au fost mai vulnerabile decât Internet Explorer în 2014

Unul dintre factorii care au convins Microsoft să renunțe la Internet Explorer în Windows 10 și să-l înlocuiască cu un nou browser a fost percepția negativă asupra aplicației, foarte mulți utilizatori crezând că a fost printre cele mai nesigure și instabile browsere de pe piață.Un raport publicat de compania de securitate Secunia pentru 2014 arată că Microsoft a avut dreptate atunci când a spus că Internet Explorer este de fapt un program mult mai sigur decât rivalii săi, având de exemplu mult mai puține vulnerabilități descoperite anul trecut decât Google Chrome.

Raportul pe 2014 pune Google Chrome, Oracle Solaris și Gentoo Linux în partea de sus a topului cu 504, 483, respectiv 350 vulnerabilități descoperite, în timp ce Internet Explorer este al patrulea în clasament cu 289 de astfel de vulnerabilități. Mozilla Firefox a fost, de asemenea, printre aplicațiile cele mai vulnerabile în 2014, cu un număr total de 171 de bug-uri de securitate confirmate.

Deși Internet Explorer a avut mai puține vulnerabilități descoperite decât Google Chrome în 2014, asta ar putea să nu fie de fapt o veste bună pentru Microsoft.

Bug-uri mai puține nu înseamnă neapărat că Internet Explorer a fost mai puțin predispus la hack și este bine cunoscut faptul că Microsoft avea nevoie uneori de câteva săptămâni pentru a remedia defectele de securitate critice în browser-ul său.

În același timp, Microsoft este una dintre companiile care are cele mai multe aplicații în primele 20 de produse vulnerabile în graficul realizat de Secunia.

În plus, pe lângă Internet Explorer, Windows 8 a completat lista cu 105 vulnerabilități, ceea ce demonstrează că, în ciuda îmbunătățirilor de securitate pe care Microsoft le aduce sistemului său de operare modern, defecte încă există, așa că totul se reduce la cât de repede le administrează efectiv pentru a lansa ulterior patch-uri.

Între timp, ținând cont de faptul că Internet Explorer va fi „pensionat” din cauza noului browser din „proiectul Spartan”, aceste statistici ar putea să nu însemne nimic pentru cei care intenționează să facă upgrade la Windows 10. 
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *