NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Noua versiune Chrome – 71 – care va fi lansată în decembrie, va avea încorporată o protecție îmbunătățită, menite să protejeze utilizatorii de publicitatea agresivă, potrivit unui anunț făcut luni de Product Manager-ul de la Google, Vivek Sekhar.
Folosind funcția numită „filtrarea site-urilor abuzive”, viitoarea versiune a celui mai popular browser web din lume va elimina toate anunțurile (nu doar pe cele ofensive) de pe site-urile cu „experiențe abuzive persistente”.
Aceste practici implică, în cea mai mare parte, anunțuri înșelătoare care îi îndeamnă pe utilizatori să dea click, pretinzând că sunt alerte de sistem sau butoane de închidere a ferestrelor.
Alte practici comune pentru aceste site-uri, pe care Google intenționează să le elimine odată cu Chrome 71, includ barele de navigare, butoanele, link-urile sau zonele pe care nu se poate da click în mod obișnuit, care duc utilizatorii către anunțuri, fără știrea lor, și se pot dovedi o reală bătaie de cap.
Scammerii pot, de asemenea, să se folosească de anunțuri înșelătoare și de diverse elemente de pagină cu scopul de a fura datele personale ale utilizatorilor, inclusiv prin a-i face să le divulge chiar ei înșiși. Este, de asemenea, disponibilă o listă cuprinzătoare a comportamentelor clasificate de Google ca fiind abuzive și o puteți găsi aici.
Această măsură susține eforturile Google de a elimina comportamentele web nedorite. În noiembrie 2017, Google a anunțat un set de măsuri de protecție pentru a bloca „pop-up-urile și solicitările de ferestre noi de la site-uri cunoscute pentru experiențele neplăcute oferite utilizatorilor, cum ar fi redirecționări ale paginilor”, fiind implementate 2 luni mai târziu.
Administratorii de site-uri web pot utiliza instrumentul Google Abusive Experiences pentru a verifica dacă site-ul lor conține astfel de anunțuri. Dacă se dovedește că da, vor avea o perioadă de grație de 30 de zile pentru a revizui conținutul paginii.
„O protecție mai puternică le garantează utilizatorilor posibilitatea de a interacționa doar cu conținutul dorit, fără a se împiedica de experiențe abuzive pe aceste site-uri web”, a spus Sekhar.