HOME / Online / Google anunță închiderea rețelei de socializare online Google+

Google anunță închiderea rețelei de socializare online Google+

Google anunță închiderea rețelei de socializare online Google+ mai devreme decât era planificat, în urma descoperirii unei noi probleme de securitate care a expus datele a 52,5 milioane de utilizatori ai platformei.

Google anunță închiderea rețelei de socializare online Google+

Cu două luni în urmă, Google a confirmat că va retrage din uz versiunea de consum a Google+, sub presiunea unui bug care le-ar fi dat acces unor dezvoltatori externi la datele a jumătate de milion de utilizatori.

Un nou anunț făcut luni dezvăluie faptul că Google ar fi detectat o altă problemă similară care a afectat una dintre interfețele de programare a aplicațiilor (API) ale platformei sociale, oferind dezvoltatorilor de aplicații acces la diferite informații despre utilizatori cum ar fi numele, adrese de e-mail, vârste și ocupații – chiar dacă profilurile lor au fost configurate să rămână private.

Pe de altă parte, compania a dat asigurări că nu au fost niciodată expuse informații mai sensibile, cum ar fi „date financiare, numere de identificare naționale, parole sau alte date similare, utilizate în mod obișnuit pentru fraudă sau furt de identitate”.

Vulnerabilitatea descoperită chiar de inginerii Google a venit odată cu o actualizare de software din luna noiembrie. Problema a fost remediată într-o săptămână și nu există dovezi cum că vreun dezvoltator ar fi fost conștient de acest bug sau că s-ar fi folosit în mod abuziv de acesta, în decursul celor șase zile în care a fost activ.

În orice caz, descoperirea acestei defecțiuni a fost suficientă pentru a determina compania să grăbească cu 4 luni data de închidere a versiunii de consum a serviciului Google+, programată inițial pentru august 2019. API-urile vor fi închise chiar mai devreme, în decursul următoarelor 90 de zile.

După cum a fost anunțat în octombrie, Google+ va continua să fie disponibil pentru clienții business.

SURSA

Mondly Premium

Citește și

Precauția îi ajută pe părinți să își protejeze copiii de potențiale pericole online

Decizia când să le ofere copiilor independență în mediul online este una dintre cele mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.