G DATA se alătură inițiativei globale privind protecția împotriva infracţionalității cibernetice

Furnizorul german de securitate IT, G DATA Software, subliniază angajamentul său în lupta împotriva infracţionalității cibernetice. Cybersecurity Tech Accord este o coaliție de peste 60 de companii IT internaționale din întreaga lume. Scopul asociației este protejarea clienților de atacurile periculoase, indiferent dacă sunt venite dinspre infractori cibernetici sau servicii secrete. Pe lângă dezvoltatorul de solutii antivirus G DATA, dintre membri mai fac parte Microsoft, Oracle, Cisco și HP.

G DATA se alătură inițiativei globale privind protecția împotriva infracţionalității cibernetice

“Lupta împotriva infracţionalității cibernetice a devenit o sarcină pentru societate și devine din ce în ce mai importantă într-o lume digitalizată. În calitate de companie germană de securitate IT, G DATA susține în mod natural această inițiativă pentru securitatea digitală“, spune Hendrik Flierman, Global Sales Director la G DATA.

Despre Cybersecurity Tech Accord

Cybersecurity Tech Accord este un angajament public voluntar in care sunt implicate companii de tehnologie de vârf. Scopul este de a exploata sinergiile în lupta împotriva infracţionalității cibernetice printr-o cooperare sporită între participanți astfel incat acestia să facă față pericolului din ce în ce mai mare pe care îl reprezintă expansiunea amenințărilor din mediul online.

Cele patru principii ale colaborării sunt:

  • Protecția utilizatorilor și clienților de pretutindeni.
  • Oprirea atacurilor cibernetice împotriva cetățenilor și companiilor de pretutindeni.
  • Ajutorarea utilizatorilor, clienților și dezvoltatorilor în consolidarea protecției împotriva ameninţărilor cibernetice.
  • Parteneriate între membri și companii de acelaşi profil pentru a spori securitatea informatică.

În plus, sunt de așteptat să apară noi parteneriate formale și informale între companiile din industrie, cercetători în domeniul securității și societatea civilă. Semnatarii coaliţiei intenționează, totodată, să împărtășească informații despre amenințări limitand riscul de accesare a malware-ului de pe Internet.

Garanţia “No backdoor”, încă din 2011

Începând din 2011, G DATA a semnat o declaraţie ” No backdoor “, în cadrul angajamentului voluntar al TeleTrust, denumit “IT Security made in Germany”. În acest sens, compania s-a obligat în mod voluntar să nu ofere accesul la niciun fel de breşe de securitate pentru serviciile de informații și să nu deturneze sau să transmită date către acestea. G DATA susţine cu claritate că respinge propunerile de “cooperare” cu serviciile de informații. Situația juridică din Germania este, în acelaşi timp, foarte clară, iar G DATA nu poate fi obligată să răspundă pozitiv unor astfel de cereri.

În plus, G DATA este singurul furnizor de securitate IT cu software dezvoltat 100% în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.