NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
În studiul intitulat „Impactul securităţii asupra interceptării protocolului HTTPS „, se afirmă că soluțiile de securitate de la G DATA interferează cu transferul de trafic din browser-ul criptat, prin deschiderea protocolului HTTPS. Conform cercetătorilor, acest lucru ar compromite securitatea conexiunii. G DATA i-a contactat imediat pe autorii lucrării și le-a cerut să furnizeze datele pe care se bazează aceste afirmații.
După examinarea datelor, s-a dovedit că rezultatele studiului nu se aplică în cazul soluțiilor de securitate G DATA. Se pare că cercetătorii au făcut o eroare în analiza datelor. Mulți utilizatori G DATA s-au arătat îngrijorati, în mod explicabil, de relatările din mass-media despre studiul efectuat. Aceștia pot găsi informații despre acest subiect pe blog-ul G Data Security, unde Ralf Benzmuller (Executive Speaker, G DATA Security Labs) și Tim Berghoff (Security Evangelist) au compilat mai importante informații.
Conform acestora, în urma analizării datelor, s-a stabilit că a existat o eroare în datele prelucrate de către cercetători. De fapt, niciuna dintre soluțiile G DATA nu se atinge, în nici un fel, de traficul HTTPS, iar experții G DATA s-au asigurat că va fi pusă la dispoziție, de către autori, o versiune actualizată a lucrării. Comunicarea cu echipa de cercetare a fost una foarte bună și constructivă, iar Zakir Durumeric, unul dintre autorii lucrării, și-a exprimat regretul cu privire la eroarea din studiu, la fel ca și Nick Sullivan, un alt autor al lucrării, care a recunoscut, de asemenea, eroarea pe Twitter https://twitter.com/grittygrease/status/830464187415490560
Ce este HTTPS?
Hypertext Transfer Protocol Secure (prescurtat: HTTPS) este un protocol utilizat pentru transmiterea de date securizate pe Internet. HTTPS criptează și decriptează cererile dintre un utilizator și un site web. Acesta este utilizat la scară largă pentru accesul la magazine și la servicii bancare online. Fără această criptare, datele transmise pot fi citite de către oricine are acces la acea rețea. Abrevierea este vizibilă în bara de adrese a browserului, iar conexiunea previne spionarea datelor.
G DATA Security Blog (2017-02-13) – G DATA does not touch HTTPS
https://blog.gdatasoftware.com/2017/02/29496-g-data-does-not-touch-https
Despre G DATA Software AG
Securitatea IT a fost inventată în Germania: G DATA Software AG este pionier în industria de antivirus. Au trecut mai bine de 30 de ani de când compania, fondată în Bochum în 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virușilor. La momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanți producători de soluții de securitate IT din lume.
Rezultatele testelor demonstrează că securitatea IT “Made in Germany” oferă utilizatorilor de Internet cea mai bună protecție posibilă. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet încă din 2005. În toate cele 9 teste desfășurate între 2005 și 2016, G DATA a dovedit cea mai bună detecție. În testele comparative efectuate de AV-Test, soluțiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate în detecția programelor malware. La nivel internațional, G DATA Internet Security a fost premiată drept cea mai bună suită de securitate de către publicațiile independente – în țări precum, Australia, Austria, Belgia, Franța, Italia, Olanda, Spania și Statele Unite.
Gama de produse include soluții de securitate pentru utilizatori casnici și pentru companii mici, medii și mari. Soluțiile de securitate G DATA sunt disponibile în peste 90 de țări din întreaga lume.
G DATA este solution partner Microsoft Cloud in Germany, iar odată cu începerea proiectului, G DATA va fi singurul dintre furnizorii de soluţii antivirus, ce va fi reprezentat de o soluţie, Managed Endpoint Security, adaptată în mod special pe arhitectura Azure.