1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. G DATA blochează un val masiv de atacuri ale troienilor bancari

Software Big Sale - Up to 62% OFF

G DATA blochează un val masiv de atacuri ale troienilor bancari

La sfârșitul anului, G DATA Security Labs a înregistrat atacuri masive ale troianului bancar Dridex, care au fost evitate prin tehnologia unica G Data BankGuard, inclusă în toate soluţiile G Data.


Infractorii din spatele Dridex au încercat să folosească e-mail-uri spam ce conțin facturi fictive sau rambursări de taxe, pentru a atrage destinatarii în capcană. Atacurile troienilor bancari au vizat în principal țările în care engleza este limba oficială, 80% din toate țintele identificate provin din teritorii anglofone. 

La începutul celei de-a doua jumătăţi a anului 2015, a părut inițial că atacurile troienilor bancari s-au redus în mod semnificativ. Swatbanker, care aparține grupului Cridex, grup ce a fost anterior dominant, aproape că a dispărut din peisaj.   
În luna decembrie, troianul bancar Dridex a fost responsabil pentru un imens val de atacuri prin distribuirea în masă de email-uri care conțineau facturi presupuse.

5.143.784 noi variante de malware în 2015

În a doua jumătate a anului 2015, experții de la G DATA Security Labs au înregistrat un total de 2.098.062 variante de semnături noi. 


Numărul total de fișiere malware noi pentru 2015 a fost 5.143.784 – sub valoarea din 2014. După o creștere rapidă în a doua jumătate a anului 2014 și prima jumătate a anului 2015, focarele de infecţie par să-şi fi diminuat activitatea. 

G DATA Malware Report pentru cea de-a doua jumătate a anului 2015 este disponibil la adresa: 

Bitdefender - Tough on threats, light on your system.

NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale, dar în unele articole sunt inserate linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertisements, but affiliate links are inserted in some articles. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Share

Citește și...