G DATA BankGuard evită pierderi în valoare de peste 100 de milioane de euro

Raportul malware elaborat de G Data SecurityLabs arată că un număr tot mai mare de atacuri au fost dejucate. Din 2011, tehnologia G DATA BankGuard, integrată în toate soluţiile de securitate G Data, a evitat pierderi potențiale de peste 100 de milioane de euro din tranzacţii de online banking și cumpărături online. 

73% din utilizatorii de Internet efectuează tranzacții financiare online (sursa: Bitkom). În 2014, Biroul Federal German de Poliție a înregistrat 6.984 de cazuri de phishing legate de online banking – o creștere de 70,5% (2013: 4,096 cazuri). 

Pentru anul 2015, experţii se aşteaptă la o creştere a numărului de atacuri lansate de troieni bancari. G DATA Malware Report este disponibil online.
Doar în prima jumătate a anului 2015, experții G Data au descoperit 3.045.722 noi tipuri de malware – echivalente cu o medie de 12 noi programe malware pe minut. Comparativ cu prima jumătate a anului 2014, aceasta reprezintă o majorare cu 64,8%.

noi tipuri de malware

Troienii bancari vizează clienții băncilor germane


“Valurile  masive de atacuri ale troianului bancar Swatbanker nu au fost singurele responsabile pentru numărul semnificativ de mare de atacuri dejucate în prima jumătate a anului 2015,“ explică Ralf Benzmuller, şeful G DATA SecurityLabs. “ Pentru anul 2015 în ansamblu, ne așteptăm ca numărul de atacuri ale troienilor bancari să crescă semnificativ, pentru prima dată din 2012.”

G DATA SecurityLabs a observat cu atenţie campania pe scară largă purtată de troianul bancar Swatbanker. Infractorii cibernetici din spatele Swatbanker au lansat o ofensivă împotriva clienților bancilor din Germania, Austria și Polonia. Atacurile sunt repetate în mod regulat, în scopul de a atrage utilizatorii în capcană. Experții sugerează chiar că atacurile ar fi putut infecta computerele Parlamentului german.

G DATA BankGuard protejează clienții de online banking

Începând din aprilie 2011, utilizatorii G Data sunt protejaţi în mod fiabil de tehnologia BankGuard. În fiecare an, BankGuard îi apără pe utilizatori de zeci de mii de tentative de atacuri. Până la sfârșitul primului semestru al anului 2015, a fost dejucat un total de 182.457 atacuri. Conform statisticilor, G DATA BankGuard a împiedicat astfel pierderi de peste 100 de milioane de euro. 

Previziuni suplimentare 
  • Numărul total de noi tipuri de malware va depăși numărul total înregistrat în 2014 (5.998.685). 
  • În 2015, numărul atacurilor troienilor bancari va crește, pentru prima dată din 2012. 
 G DATA Malware Report este disponibil online pe: https://secure.gd/dl-en-pcmwr201501

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.