Acasă Diverse Fraude în numele ANAF

Fraude în numele ANAF

0

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează contribuabilii asupra unei posibile fraude care se petrece zilele acestea.

Tentativa de păcăleală începe cu un SMS primit pe telefon (în unele cazuri și email-uri), în care ești notifcat despre faptul că poți revendica suma de 1783.92 RON din impozitul pe venitul anual. 

După accesarea acelui link, ești redirecționat către o pagină cu un formular unde sunt solicitate, în numele ANAF, un număr considerabil de date personale și financiare (nume, prenume, data nașterii, adresa completă, CNP, serie ID, e-mail, telefon, număr card, data expirării și CVV). 

Fraude în numele ANAF

S-au efectuat toate demersurile necesare blocării acelui site care găzduiește această tentativă de păcăleală, iar Google a inclus deja o avertizare pentru cei care accesează acel link. 

Persoanele care au introdus date sunt sfătuite:

  • să verifice tranzacțiile de pe contul bancar anexat cardului, pentru eventuale plăți suspecte,
  • să notifice acest lucru cât mai rapid băncii emitente a cardului, pentru a-l bloca și emite altul, cu alte date,
  • să depună o plângere la cea mai apropiată secție de Poliție, în cazul în care au suferit pagube financiare în urma unui astfel de incident.

Rețineți faptul că ANAF nu transmite informaţii nesolicitate prin sms (sau e-mail), iar portalul oficial al instituţiei este www.anaf.ro

Articolul precedentRaportul de control parental Kaspersky – Interesul copiilor pentru site-urile de comerț online s-a triplat
Articolul următorHrană în schimbul asistenței: Un sfert dintre românii care își ajută rudele mai în vârstă în probleme de tehnologie sunt recompensați cu mâncare gătită