FLASH DEALS

Filtrul de blocare a reclamelor din Google Chrome va funcționa la nivel global din 9 iulie

Din 9 iulie 2019, Chrome va filtra reclamele disruptive și intruzive pe site-urile din toată lumea. Chrome a început blocarea reclamelor „agasante” în America de Nord și Europa anul trecut, iar din 9 iulie, browser-ul va filtra la nivel mondial 12 tipuri de reclame care încalcă standardele industriei.

Filtrul de blocare a reclamelor din Google Chrome va funcționa la nivel global din 9 iulie

Printre ele se află pop-up-urile, video-urile care pornesc automat, reclamele full-screen sau prestitial ads (care se afișează înaintea paginii pe care vrei să o accesezi).

Dacă un site afișează în mod repetat unele din aceste reclame, Google Chrome va bloca afișarea tuturor reclamelor de pe acel site, inclusiv a celor care nu contravin regulilor.

De exemplu, un site care afişează una sau mai multe reclame din categoriile considerate intruzive, va avea blocate toate reclamele, inclusiv cele acceptabile.

De asemenea, nu se ţine cont de reţeaua care livrează reclamele, iar acestei reguli se supun inclusiv reclamele furnizate de Google. Cu alte cuvinte, şi site-urile care au reclame prin AdSense sau DoubleClick se pot trezi cu reclamele blocate, dacă cel puţin una dintre acestea încalcă noile reguli.

Google pune la dispoziția agențiilor de publicitate și site-urilor instrumentele necesare verificării propriilor reclame, pentru a afla dacă acestea sunt sau nu conforme normelor stabilite de Coalition for Better Ads.