Home / Online / Filtrul de blocare a reclamelor din Google Chrome va funcționa la nivel global din 9 iulie

Filtrul de blocare a reclamelor din Google Chrome va funcționa la nivel global din 9 iulie

Din 9 iulie 2019, Chrome va filtra reclamele disruptive și intruzive pe site-urile din toată lumea. Chrome a început blocarea reclamelor „agasante” în America de Nord și Europa anul trecut, iar din 9 iulie, browser-ul va filtra la nivel mondial 12 tipuri de reclame care încalcă standardele industriei.

Filtrul de blocare a reclamelor din Google Chrome va funcționa la nivel global din 9 iulie

Printre ele se află pop-up-urile, video-urile care pornesc automat, reclamele full-screen sau prestitial ads (care se afișează înaintea paginii pe care vrei să o accesezi).

Dacă un site afișează în mod repetat unele din aceste reclame, Google Chrome va bloca afișarea tuturor reclamelor de pe acel site, inclusiv a celor care nu contravin regulilor.

De exemplu, un site care afişează una sau mai multe reclame din categoriile considerate intruzive, va avea blocate toate reclamele, inclusiv cele acceptabile.

De asemenea, nu se ţine cont de reţeaua care livrează reclamele, iar acestei reguli se supun inclusiv reclamele furnizate de Google. Cu alte cuvinte, şi site-urile care au reclame prin AdSense sau DoubleClick se pot trezi cu reclamele blocate, dacă cel puţin una dintre acestea încalcă noile reguli.

Google pune la dispoziția agențiilor de publicitate și site-urilor instrumentele necesare verificării propriilor reclame, pentru a afla dacă acestea sunt sau nu conforme normelor stabilite de Coalition for Better Ads.

Citește și

V-ați pus vreodată întrebarea incomodă: „Ce se întâmplă cu prezența noastră digitală după ce încetăm din viață sau devenim inapți din punct de vedere medical”? Mulți dintre noi au întocmit sau știu că ar trebui să întocmească un testament și liste cu ceea ce trebuie să știe apropiații în eventualitatea decesului nostru. Dar ce se va întâmpla cu datele digitale și conturile noastre online? Ar trebui să luăm în considerare întocmirea unui testament digital? Sau să facem aranjamente privind „moștenirea noastră digitală”?

Ce este un testament digital?

V-ați pus vreodată întrebarea incomodă: „Ce se întâmplă cu prezența noastră digitală după ce încetăm …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.