Facebook vă permite de acum să ștergeți în masă postările vechi

Facebook lansează o nouă funcție, care va fi o bucurie pentru oricine dorește să își șteargă toate datele irelevante postate în trecut pe profilul personal. Caracteristica numită „Gestionare Activitate” (Manage Activity), le va permite utilizatorilor să trieze cu ușurință mesajele puse pe wall, după care să ascundă sau să le șteargă pe cele nedorite, în masă. Funcția simplifică foarte mult procesul actual de eliminare a conținutului nedorit de pe profilului dvs. Facebook.

Facebook vă permite de acum să ștergeți în masă postările vechi

Rețeaua socială a prezentat la rândul ei câteva scenarii posibile când instrumentul se dovedește util:

„Indiferent dacă vă doriți un loc de muncă după facultate sau încheiați o relație, știm că lucrurile se schimbă în viața oamenilor și vrem să vă facilităm simplificarea prezenței pe Facebook pentru a reflecta mai exact cine sunteți în prezent . Acesta este motivul pentru care lansăm funcția Gestionare Activitate pentru a vă ajuta să arhivați sau să ștergeți postări vechi, toate aceste lucruri putând fi realizate dintr-un singur loc”, a fost comunicat în cadrul unui anunț recent Facebook.

Funcția “Gestionare Activitate” vă permite să arhivați sau să ștergeți postările selectate. Prima variantă implică ascunderea oricăror postări de ceilalți utilizatori, putând fi totuși vizualizate de către dvs. A doua opțiune vă permite să mutați vechile comentarii sau fotografii într-un coș dedicat elementelor șterse; veți avea la dispoziție 30 de zile pentru a vă decide dacă doriți să păstrați datele, după această perioadă ele vor fi șterse implicit pentru totdeauna. Puteți realiza ștergerea postărilor sau fotografiilor individual sau în masă.

Clipul video oferit de Facebook  în care este prezentată opțiunea Gestionare Activitate

Instrumentul de mai sus, dorit de foarte mulți utilizatori, oferă criterii utile de filtrare care vă vor ajuta să sortați și să găsiți postări cu anumite persoane sau care se încadrează într-un anumit interval de timp. Nu mai este nevoie să căutați în detaliu în cronologia personală Facebook, să vizualizați fiecare postare, să vă bazați pe aplicații terțe sau să luați în calcul opțiunea cea mai drastică și anume de a vă șterge contul de Facebook în speranța reducerii amprentei dvs. digitale.

Noua caracteristică este disponibilă în aplicațiile mobile Facebook și în Facebook Lite, în viitor fiind disponibilă și pe desktop. Puteți accesa această opțiune intrând în secțiunea „Jurnal de activități” (Activity Log) a profilului dvs. și selectând „Gestionare activitate”.

SURSA

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL: