Facebook, dat în judecată de un grup de 25.000 de austrieci

Un grup de 25.000 de utilizatori care acuză Facebook de folosirea ilegală a datelor lor personale a dat în judecată rețeaua de socializare la tribunalul civil din Viena, care urmează să hotărască dacă acțiunea lor este admisibilă. Max Schrems, jurist austriac aflat la originea constituirii grupului, a depus oficial plângerea joi dimineață, transmite AFP.

Procedura este una dintre cele mai importante de până acum care vizează rețeaua de socializare americană cu aproape 1,4 miliarde de utilizatori activi. Ea a fost lansată în luna august de utilizatori din mai multe țări din Europa, Asia, America Latină și Australia, alte 55.000 de persoane arătându-se gata să se alăture demersului.

Primii 25.000 de reclamanți solicită fiecare 500 de euro companiei Facebook, pe care o acuză că participă la programul de supraveghere Prism al NSA, Agenția de Securitate Națională americană. “Cerem Facebook să înceteze supravegherea masivă, să adopte o politică de protejare a vieții private rezonabilă și să nu mai adune date despre persoane care nici măcar nu au conturi Facebook”, a declarat pentru AFP Max Schrems (27 de ani), care se luptă de mulți ani cu Facebook.

Citește mai mult pe RTV.NET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.