⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

YOXO - ABONAMENT DE MOBIL 100% DIGITAL, LA PREȚ MINIMAL :-)

Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test dinamic AV-Comparatives iulie – octombrie 2019)

AV-Comparatives a dat publicității ultimul test de tip “Real World Protection”. Realizat în perioada iulie – octombrie 2019 și publicat în noiembrie, evaluarea produselor a fost făcută pe un Windows 10, 64-bit, cu unele programe de bază instalate și updatate la zi (Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java etc.) Testul a analizat capacitatea de protecție în timp real a produselor de securitate instalate (într-un mediu cât mai apropiat de o utilizare reală a unui calculator).

Pentru acest test s-au folosit un număr de 703 site-uri infectate (site-uri care odată ce erau accesate, descărcau malware-ul direct în calculator, site-uri care conțineau exploit-uri sau scripturi infectate și URL-uri care trimit utilizatorul către un website purtător de malware). 

Cazurile de testare utilizate acoperă o gamă largă de site-uri malițioase actuale și oferă informații despre protecția dată de produse (utilizând toate caracteristicile lor de protecție) în timp ce navighează pe web.

Produsele Avira și Symantec (Norton) au obținut cele mai bune rezultate (protecție 100%), urmate îndeaproape de produsele Bitdefender, Total Defense și VIPRE.

Produsul de securitate ESET a oferit cea mai slabă protecție (98.4%). 

Produsele de securitate Microsoft, F-Secure și Trend Micro au avut o rată a detecțiilor false mare (False Positives).

Produsele Microsoft și K7 au solicitat utilizatorului ca în unele din situații să ia singur o decizie în ceea ce privește blocarea unei infecții. De notat că în astfel de situații și în necunoștință de cauză, utilizatorul poate lua o decizie proastă și își poate infecta mult mai ușor calculatorul.

Microsoft Windows Defender, antivirusul integrat în Windows 10, a obținut în acest test următoarele rezultate:

  • Blocat (PC protejat) – 99.3%
  • Dependent de Utilizator – 0.7%
  • Compromis – 0.0%
  • False Positives – 58 (cele mai multe din toate produsele testate)

Graficul este împărțit în patru categorii: Blocat (PC protejat), Dependent de Utilizator (utilizatorul alege să blocheze manual infecția, atunci când softul îl alertează), Compromis (PC-ul este deja infectat) și False Positives (site-uri legitime detectate drept infectate – pentru acest test au fost folosite aproape 500 de domenii populare alese la întâmplare. Domeniile / URL-urile non-malițioase blocate au fost considerate fals pozitive (FP)).

Testul poate fi studiat aici sau aici (numai graficul).

NOTĂAV-Comparatives subliniază faptul că deși unele produse pot obține uneori un nivel de protecție de 100% în teste, aceasta nu înseamnă că aceste produse vor proteja întotdeauna și complet împotriva tuturor tipurilor de amenințări de pe internet.

Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.