Acasă Antivirus Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test dinamic AV-Comparatives februarie –...

Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test dinamic AV-Comparatives februarie – martie 2020)

226
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

AV-Comparatives a dat publicității ultimul test de tip „Real World Protection”. Realizat în perioada februarie – martie 2020 și publicat ieri, 15 aprilie 2020, evaluarea produselor a fost făcută pe un Windows 10, 64-bit, cu unele programe de bază instalate și updatate la zi (Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java etc.). Testul a analizat capacitatea de protecție în timp real a produselor de securitate instalate (într-un mediu cât mai apropiat de o utilizare reală a unui calculator).

Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test dinamic AV-Comparatives februarie - martie 2020)

Pentru acest test s-au folosit un număr de 372 site-uri infectate (site-uri care odată ce erau accesate, descărcau malware-ul direct în calculator, site-uri care conțineau exploit-uri sau scripturi infectate și URL-uri care trimit utilizatorul către un website purtător de malware). 

Cazurile de testare utilizate acoperă o gamă largă de site-uri malițioase actuale și oferă informații despre protecția dată de produse (utilizând toate caracteristicile lor de protecție) în timp ce navighează pe web.

Produsele Avira, F-Secure, K7, NortonLifeLock și Kaspersky au obținut cele mai bune rezultate (protecție 100%).

Produsul de securitate Total AV a oferit cea mai slabă protecție (97.8%). 

Produsele de securitate NortonLifeLock și Trend Micro au avut o rată a detecțiilor false mare (False Positives).

Niciun produs nu a solicitat utilizatorului ca în unele din situații să ia singur o decizie în ceea ce privește blocarea unei infecții. De notat că, în cazul în care există astfel de situații și în necunoștință de cauză, utilizatorul poate lua o decizie proastă și își poate infecta mult mai ușor calculatorul.

Microsoft Windows Defender, antivirusul integrat în Windows 10, a obținut în acest test următoarele rezultate:

  • Blocat (PC protejat) – 99.7%
  • Dependent de Utilizator – 0%
  • Compromis – 0.3%
  • False Positives – 5 

Graficul este împărțit în patru categorii: Blocat (PC protejat), Dependent de Utilizator (utilizatorul alege să blocheze manual infecția, atunci când softul îl alertează), Compromis (PC-ul este deja infectat) și False Positives (site-uri legitime detectate drept infectate). Domeniile / URL-urile non-malițioase blocate au fost considerate fals pozitive (FP).

Testul poate fi studiat aici sau aici (numai graficul).

NOTĂAV-Comparatives subliniază faptul că deși unele produse pot obține uneori un nivel de protecție de 100% în teste, aceasta nu înseamnă că aceste produse vor proteja întotdeauna și complet împotriva tuturor tipurilor de amenințări de pe internet.