Acasă Antivirus Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test dinamic AV-Comparatives februarie –...

Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test dinamic AV-Comparatives februarie – martie 2020)

214

AV-Comparatives a dat publicității ultimul test de tip „Real World Protection”. Realizat în perioada februarie – martie 2020 și publicat ieri, 15 aprilie 2020, evaluarea produselor a fost făcută pe un Windows 10, 64-bit, cu unele programe de bază instalate și updatate la zi (Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java etc.). Testul a analizat capacitatea de protecție în timp real a produselor de securitate instalate (într-un mediu cât mai apropiat de o utilizare reală a unui calculator).

Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test dinamic AV-Comparatives februarie - martie 2020)

Pentru acest test s-au folosit un număr de 372 site-uri infectate (site-uri care odată ce erau accesate, descărcau malware-ul direct în calculator, site-uri care conțineau exploit-uri sau scripturi infectate și URL-uri care trimit utilizatorul către un website purtător de malware). 

Cazurile de testare utilizate acoperă o gamă largă de site-uri malițioase actuale și oferă informații despre protecția dată de produse (utilizând toate caracteristicile lor de protecție) în timp ce navighează pe web.

Produsele Avira, F-Secure, K7, NortonLifeLock și Kaspersky au obținut cele mai bune rezultate (protecție 100%).

Produsul de securitate Total AV a oferit cea mai slabă protecție (97.8%). 

Produsele de securitate NortonLifeLock și Trend Micro au avut o rată a detecțiilor false mare (False Positives).

Niciun produs nu a solicitat utilizatorului ca în unele din situații să ia singur o decizie în ceea ce privește blocarea unei infecții. De notat că, în cazul în care există astfel de situații și în necunoștință de cauză, utilizatorul poate lua o decizie proastă și își poate infecta mult mai ușor calculatorul.

Microsoft Windows Defender, antivirusul integrat în Windows 10, a obținut în acest test următoarele rezultate:

  • Blocat (PC protejat) – 99.7%
  • Dependent de Utilizator – 0%
  • Compromis – 0.3%
  • False Positives – 5 

Graficul este împărțit în patru categorii: Blocat (PC protejat), Dependent de Utilizator (utilizatorul alege să blocheze manual infecția, atunci când softul îl alertează), Compromis (PC-ul este deja infectat) și False Positives (site-uri legitime detectate drept infectate). Domeniile / URL-urile non-malițioase blocate au fost considerate fals pozitive (FP).

Testul poate fi studiat aici sau aici (numai graficul).

NOTĂAV-Comparatives subliniază faptul că deși unele produse pot obține uneori un nivel de protecție de 100% în teste, aceasta nu înseamnă că aceste produse vor proteja întotdeauna și complet împotriva tuturor tipurilor de amenințări de pe internet.

Articolul precedentOficiali americani avertizează în legătură cu pericolul reprezentat de hackerii nord-coreeni
Articolul următorJocurile Just Cause 4 și Wheels of Aurelia sunt disponibile gratuit