Acasă Antivirus Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test dinamic AV-Comparatives – februarie...

Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test dinamic AV-Comparatives – februarie 2016)

8
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
AV-Comparatives a dat publicității ultimul test (februarie 2016) de tip „Real World”,  în care s-au evaluat produsele de securitate în timp real (într-un mediu cât mai apropiat de o utilizare reală a unui calculator).


Testarea celor 21 produse de securitate a fost făcută pe un Windows 7 Home Premium SP1 (64 bit), cu unele programe de bază instalate și updatate la zi (Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java…etc) și s-a analizat capacitatea de protecție în timp real a produselor de securitate instalate. 

Pentru acest test s-au folosit un număr de 394 site-uri infectate (site-uri care odată ce erau accesate, descărcau malware-ul direct în calculator și site-uri care conțineau exploit-uri sau scripturi infectate). 

Cele mai bune rezultate în acest test (protecție de 100%) le-au obținut Kaspersky Internet Security, F-Secure Internet Security și Trend Micro Internet Security, urmate de Bitdefender Internet Security și Avira Antivirus Pro, cu o protecție de 99,7%. 


În ceea ce privește rezultatele false-positive, Trend Micro și Bullguard au avut cele mai multe.

Graficul este împărțit în patru categorii: Blocat (PC protejat), Dependent de Utilizator (utilizatorul alege să blocheze manual infecția, atunci când softul îl alerteză), Compromis (PC-ul este deja infectat) și False Positives (aplicații legitime detectate drept infectate).

AV-Comparatives
Testul poate fi studiat aici sau aici (numai graficul).