Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test AV-Comparatives – aprilie 2015)

AV-Comparatives a dat publicității ultimul test (aprilie 2015) de tip “Real World”,  în care s-au evaluat produsele de securitate în timp real (într-un mediu cât mai apropiat de o utilizare reală a unui calculator).


Testarea produselor de securitate a fost făcută pe un Windows 7 Home Premium SP1 (64 bit), cu unele programe de bază instalate și updatate la zi (Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java…etc) și s-a analizat capacitatea de protecție în timp real a produselor de securitate instalate. 

Pentru acest test s-au folosit un număr de 417 site-uri infectate (site-uri care odată ce erau accesate, descărcau malware-ul direct în calculator și site-uri care conțineau exploit-uri sau scripturi infectate), dar și unele fișiere malware din atașamente de e-mail. 

De această dată, cele mai bune rezultate le-au obținut AVIRA Antivirus Pro, Bitdefender Internet Security, Panda Free Antivirus și Trend Micro Internet Security (100%), codașul acestui test fiind  ThreatTrack Vipre Internet Security. 

În ceea ce privește rezultatele false-positive, F-Secure Internet Security și Trend Micro Internet Security au ieșit “câștigători” detașati (33FP respectiv 24FP).

Graficul este împărțit în patru categorii: Blocat (PC protejat), Dependent de Utilizator (utilizatorul alege să blocheze manual infecția, atunci când softul îl alerteză), Compromis (PC-ul este deja infectat) și False Positives (aplicații legitime detectate drept infectate).

Testul poate fi studiat aici sau aici (numai graficul).

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.