1. Home
  2. /
  3. Teste Comparative
  4. /
  5. Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test AV-Comparatives – aprilie 2015)

Evaluarea produselor de securitate în timp real (Test AV-Comparatives – aprilie 2015)

AV-Comparatives a dat publicității ultimul test (aprilie 2015) de tip „Real World”,  în care s-au evaluat produsele de securitate în timp real (într-un mediu cât mai apropiat de o utilizare reală a unui calculator).


Testarea produselor de securitate a fost făcută pe un Windows 7 Home Premium SP1 (64 bit), cu unele programe de bază instalate și updatate la zi (Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java…etc) și s-a analizat capacitatea de protecție în timp real a produselor de securitate instalate. 

Pentru acest test s-au folosit un număr de 417 site-uri infectate (site-uri care odată ce erau accesate, descărcau malware-ul direct în calculator și site-uri care conțineau exploit-uri sau scripturi infectate), dar și unele fișiere malware din atașamente de e-mail. 

De această dată, cele mai bune rezultate le-au obținut AVIRA Antivirus Pro, Bitdefender Internet Security, Panda Free Antivirus și Trend Micro Internet Security (100%), codașul acestui test fiind  ThreatTrack Vipre Internet Security. 

În ceea ce privește rezultatele false-positive, F-Secure Internet Security și Trend Micro Internet Security au ieșit „câștigători” detașati (33FP respectiv 24FP).

Graficul este împărțit în patru categorii: Blocat (PC protejat), Dependent de Utilizator (utilizatorul alege să blocheze manual infecția, atunci când softul îl alerteză), Compromis (PC-ul este deja infectat) și False Positives (aplicații legitime detectate drept infectate).

Testul poate fi studiat aici sau aici (numai graficul).

DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *