ESET perfecționează sistemele de apărare ca urmare a dezvoltării valului de ransomware la nivel global

ESET își întărește apărarea împotriva ransomware-ului și adaugă un alt strat de protecție, Ransomware Shield, la tehnologiile existente (Sistem de protecție împotriva codurilor Malware bazat pe Cloud, Protecție împotriva atacurilor de rețea și Detecții DNA). Funcționalitatea este disponibilă acum pentru produsele de securitate ESET destinate utilizatorilor home pentru sistemul de operare Windows.

Funcționalitatea Ransomware Shield monitorizează și evaluează toate aplicațiilor executate, folosind euristica de comportament și blochează în mod activ comportamentele cunoscute asociate cu fenomenul de ransomware. În plus, Ransomware Shield poate, de asemenea, să blocheze modificările aduse fișierelor existente (spre exemplu, să prevină criptarea acestora).

Ransomware Shield este activ în mod implicit și nu trebuie acordată o atenție specială din partea utilizatorului pentru ca protecția să fie menținută, decât în momentul în care se face o detecție. În acest caz, utilizatorului i se va solicita să aprobe sau să refuze o acțiune de blocare.

Ransomware-ul este o familie specifică de malware ce are drept țintă coruperea fișierelor utilizatorului. Versiunea tipică, reprezentată de filecodere, criptează datele victimei și apoi solicită plata online a unei răscumpărări, pentru ca utilizatorul legitim să își poată recâștiga accesul la propriile date. Principalii vectori de atac sunt atașamentele din e-mail și kit-urile de exploit-uri.

Aflați mai multe informații despre această caracteristică, despre noul portofoliu de produse Windows pentru consumatori de la ESET sau rămâneți informat în legătură cu cele mai noi amenințări pe blogul oficial blogESET.ro.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.