FLASH DEALS

ESET lansează un instrument util de combatere a recentelor infectări cu ransomware-ul WannaCry și un decriptor pentru ransomware-ul Crysis

ESET® a anunțat lansarea a două instrumente utile de combatere a recentelor infectări cu ransomware-ul WannaCry (WannaCryptor) și cu o variantă a infamului ransomware Crysis, care adaugă extensiile .wallet și .onion la fișierele afectate.

Primul utilitar – EternalBlue Vulnerability Checker, inspectează dacă sistemele Windows au efectuate patch-urile necesare împotriva exploatării EternalBlue, ce se află în spatele recentei infectări cu ransomware-ul WannaCry și care este încă utilizată pentru a răspândi software de crypto-mining și alte variante de malware.

Detectarea de către ESET a exploatării EternalBlue (CVE-2017-0144) a fost adăugată în sistemele ESET în data de 25 aprilie, înainte de lansarea publică a amenințării reprezentate de WannaCry.

Al doilea instrument lansat de ESET este un decriptor de ransomware; acesta ajută victimele unei variante de ransomware din familia malware Crysis. Cheile au fost publicate pe 18 mai de către forumurile BleepingComputer.com.

Instrumentele sunt disponibile pentru descărcare aici:

Verificarea vulnerabilității EternalBlue – https://help.eset.com/eset_tools/ESETEternalBlueChecker.exe

Decriptorul Crysis .wallet/.onion – https://download.eset.com/com/eset/tools/decryptors/crysis/latest/esetcrysisdecryptor.exe