Acasă IT News Escrocherie pe Facebook ce lovește utilizatorii de Google Chrome

Escrocherie pe Facebook ce lovește utilizatorii de Google Chrome

16
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Un nou malware, descoperit de experții ESET, lovește pe Facebook. Acesta este deghizat sub forma unor clipuri. Link-urile dăunătoare apar ca un video postat pe Facebook în care este tăguit sau un mesaj trimis prin Facebook Messenger de către un prieten.


Sunt folosite titlurile „My first video”, „My video”, „Private video” sau o serie de caractere generate aleatoriu. Odată intrat pe link ți se spune ce plugin-uri ar trebui instalate pentru a vedea clipul. Dacă acela este instalat, wall-ul de pe Facebook este inundat cu clipuri false în care sunt tăguiți prietenii. 


Escrocherie pe Facebook Malware-ul are și alte funcții:
  • poate adăuga prieteni
  • poate crea pagini de Facebook
  • poate distribui, edita sau ascunde postări sau să dea unfollow 
Cei de la ESET spun însă că aceste setari nu sunt încă active.

Momentan, acest malware țintește doar utilizatorii de Chrome iar cei de la ESET au detectat amenințarea de peste 10.000 de ori în ultima săptămână, fiind afectați utilizatori din întreaga lume. 


„Acest malware are potențialul de a deveni periculos în viitor” a spus analistul ESET, Lukas Stefanko. 

Sursa: yoda.ro