Acasă Diverse Edward Snowden: SUA interceptează milioane de smartphone-uri

Edward Snowden: SUA interceptează milioane de smartphone-uri

12
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Agenția Națională de Securitate (NSA) din Statele Unite ale Americii ar fi colaborat cu guvernele din patru alte țări, pentru a plănui un atac electronic ce ar fi urmat să infecteze milioane de smartphone-uri cu spyware, arată documentele oferite de fostul consultant al NSA, Edward Snowden, citate de site-ul american „The Intercept„.


Grupul din spatele planului era o rețea numită „Cinci Ochi„, o colecție de agenții de supraveghere aliate, formată din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă, care colaborează în mod regulat pe teme de spionaj cibernetic și convențional. Aceasta s-a întrunit de două ori în noiembrie 2011 și februarie 2012, cele două reuniuni vizând intensificarea capacităţii de strângere a informaţiilor prin intermediul telefoanelor smart. 


Documentele publicate de Snowden demonstrează că această echipă a introdus o serie de programe de spionaj în telefoanele smart. Programul, care avea numele de cod Irritant Horn, era menit să pătrundă în conexiunile telefoanelor la aplicații operate de Samsung și Google, care ar fi permis spionilor să sustragă clandestin informații din dispozitivele utilizatorilor. 

Rapoarte anterioare dezvăluiseră deja că NSA și guvernele din „Cinci Ochi” au creat un spyware pentru a ataca dispozitivele cu Android și iPhone-urile, cea mai recentă informație indicând că agenția de spionaj a fost de asemenea interesată să folosească tehnica pentru a implanta dezinformări pe telefoanele utilizatorilor. Agenția a părut interesată mai ales în posibilitatea tehnologiei de a distruge și a împiedica protestele și mișcările cetățenești. 


Grupul a mai descoperit un defect al unui program numit UCBrowser adaptat la internetul mobil și a reușit să intercepteze informaţii folositoare. UCBrowser este agreat de mulţi utilizatori de telefoane smart din ţările asiatice precum China şi India.