Edward Snowden recomandă să evităm Google, Facebook și Dropbox

Edward Snowden a acordat pe 11 octombrie un interviu de la distanță pentru cotidianul american “The New Yorker”, ținând să-i avertizeze pe utilizatori ce programe si aplicații trebuie să evite atunci când navighează pe Internet. Printre ele se numără motorul de căutare Google și rețeaua de socializare Facebook. 


Deși cei de la Google si Facebook au făcut eforturi în ultimul timp pentru a-i asigura pe utilizatori de păstrarea secretului informațiilor lor, aceste servicii rămân în continuare periculoase, mai ales în ceea ce privește protecția datelor și a vieții private, susține americanul. Snowden îi sfătuieste pe utilizatori să scape repede și de Dropbox.


Snowden recomandă ca utilizatorii să treacă la aplicații mai sigure folosite pe smartphone-uri, în special cele destinate trimiterii mesajelor scrise. Aplicațiile recomandate de el sunt RedPhone și Silent Circle, care, în viziunea acestuia, ar fi mai bune decât cele livrate cu programele de operare ale telefoanelor inteligente.

Fostul angajat NSA și-ar dori un nivel mult mai bun al criptării datelor transmise prin intermediul telefoanelor, pentru că aceste dispozitive devin tot mai importante pentru noi.


Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.