Acasă Diverse Educație distractivă cu Midori Kuma: Kaspersky creează noi resurse pentru a-i învăța...

Educație distractivă cu Midori Kuma: Kaspersky creează noi resurse pentru a-i învăța pe copii despre siguranță pe internet

77
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

În încercarea de a educa următoarea generație de utilizatori de internet într-o manieră distractivă și captivantă, compania globală de securitate cibernetică Kaspersky va lansa o pagină web plină de resurse din acest domeniu, în sprijinul cărții „Midori Kuma and a Very Special Race”. Cartea recent publicată, care se adresează copiilor de șase până la unsprezece ani, a fost scrisă de cunoscuta autoare de cărți pentru copii și jurnalista Alessia Cruciani. Din Milano, Italia, Cruciani este, de asemenea, cunoscută pentru activitatea sa la ziarele La Gazzetta dello Sport și Il Corriere della Sera.

Educație distractivă cu Midori Kuma: Kaspersky creează noi resurse pentru a-i învăța pe copii despre siguranță pe internet

Cartea urmărește aventurile lui Midori Kuma, un urs verde special, curios, blând și înțelept. Midori Kuma este mascota Kaspersky și personajul care ajută la educarea copiilor cu privire la importanța securității cibernetice, oferind acces la un viitor mai bun. În noua carte, Midori Kuma începe o aventură specială, împreună cu prietenii săi Lola și Peter, pentru a descoperi secretele unui circuit de kart. Cartea este ilustrată de respectatul caricaturist Disney și Pixar, Gianfranco Florio.

Noua pagină web specială pentru copii va include activități distractive pentru a-i ajuta pe aceștia să învețe cum să se comporte în siguranță în mediul online, de acolo putând fi descărcată și cartea – în engleză, franceză, germană, italiană, portugheză și rusă. Tot pe site e disponibilă și o carte de colorat, care poate fi tipărită acasă, împreună cu un test care, la finalizare, le oferă o licență specială Kaspersky Safe Kids. Pagina web include, de asemenea, informații pentru părinți în aplicația Kaspersky Safe Kids, care ajută la menținerea copiilor în siguranță în mediul online. În timp, site-ul va fi actualizat cu conținut și activități suplimentare pentru copii.

Pe lângă cartea în format electronic – text și ilustrație – există și o carte audio bazată pe poveste, care va fi disponibilă pe mai multe platforme online, precum și pe pagina web. În versiunea în limba rusă a audiobook-ului, Eugene Kaspersky citește o parte din carte, împrumutându-și vocea unuia dintre personaje, mecanicul înțelept care îi ajută pe copii să rămână în siguranță în online.

„În lumea noastră din ce în ce mai conectată, copiii încep să utilizeze dispozitive digitale de la o vârstă foarte fragedă, și de multe ori nu sunt supravegheați de un adult. Deși copiii sunt foarte pricepuți să folosească smartphone-uri și tablete, nu înțeleg cu adevărat potențialul acestor instrumente și nici la ce amenințări online pot fi expuși. Sperăm că atât cartea, cât și site-ul web vor ajuta la îndrumarea copiilor în primii pași în lumea digitală, făcându-i să se simtă în largul lor cu navigarea pe net și oferindu-le toate abilitățile necesare pentru a face față oricăror riscuri”, spune Andrew Winton, Vice President for Global Marketing la Kaspersky.

Kaspersky desfășoară, de asemenea, activități educaționale în mai multe regiuni pentru a ajuta la educarea copiilor cu privire la siguranța online și securitatea cibernetică. De exemplu, în Italia, Kaspersky a colaborat cu Educazione Digitale (Digital Education Platform), o platformă educațională gratuită recunoscută de Ministerul Educației, Universității și Cercetării din Italia (MIUR), pentru a lansa proiectul „Midori Motorsport”, cu scopul de a educa și de a crește gradul de conștientizare a problemelor de bază privind securitatea cibernetică în rândul copiilor. Kaspersky a făcut un apel către peste 60.000 de profesori italieni înscriși deja pe platformă, invitându-i să participe la inițiativă.

Cititorii tineri și părinții lor pot accesa cartea și toate informațiile însoțitoare pentru a-i ajuta să-și folosească în siguranță dispozitivele în viitor, pe pagina web.