NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Site-ul WikiLeaks a dezvăluit marţi documente ale CIA în care sunt precizate vulnerabilitățile folosite de Agenție pentru spionaj, potrivit Associated Press, citat de Mediafax.
În cele 8.761 de documente secrete dezvăluite se arată că hackerii CIA par să profite de unele deficienţe ale produselor antivirus, arată documentele dezvăluite de WikiLeaks, enumerând o serie de sisteme de protecţie, precum Comodo, Kaspersky, Avira, AVG, F-Secure şi Bitdefender.
Un schimb de mesaje dezvăluit de WikiLeaks sugerează, potrivit agenţiei The Associated Press, că sistemele de securitate cibernetică furnizate de Bitdefender ar bloca tentativele de spionaj ale CIA.
Un reprezentant Bitdefender, Marius Buterchi, a declarat pentru Associated Press că singura concluzie este următoarea: „Noi detectăm metodele CIA”.
„Postările nu sunt suficient de complete pentru a spune acest lucru cu certitudine, dar se pare că Bitdefender, un produs antivirus românesc, le cauzează multe probleme hackerilor CIA. O postare pare să sugereze că sistemul Bitdefender ar putea fi depăşit prin anumite eforturi. Sau poate că nu”, comentează Associated Press în articolul despre activităţile cibernetice CIA dezvăluite de WikiLeaks. „Tocmai am încercat asta. Bitdefender încă rezistă nebuneşte”, reacţiona un presupus hacker CIA la sugestiile privind metode pentru depăşirea sistemului de securitate cibernetică.
Potrivit documentelor, Agenţia Centrală pentru Informaţii din Statele Unite (CIA) a dezvoltat sisteme care pot intercepta conversaţiile prin intermediul televizoarelor şi smartphone-urilor. De asemenea, CIA ar utiliza Consulatul american din oraşul german Frankfurt pentru dezvoltarea unor softuri de spionaj şi pentru lansarea de atacuri cibernetice în Europa, Orientul Mijlociu şi China.
Documentele conțin informații despre vulnerabilitățile și modurile de exploatare ale acestora în cazul iPhone, Android și Windows de la Microsoft, routere și chiar televizoare Samsung.
Conform Bloomberg, documentele făcute publice arată că aceste atacuri sunt folosite pentru monitorizarea unor ținte specifice.