Acasă Online Din 15 februarie formatele intruzive de publicitate online vor fi blocate în...

Din 15 februarie formatele intruzive de publicitate online vor fi blocate în Google Chrome

4
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Începând cu 15 februarie, Google va aplica regulile cu privire la tipul de formate de publicitate online agreate de Programul Better Ads Experience, lansat de Coalition for Better Ads – un organism printre ai cărui membri se numără Facebook, Microsoft, dar și publisheri precum Thomas Reuters și News Corp și asociația industriei online Interactive Advertising Bureau (IAB).

Dacă până acum formatele standard la nivel de publicitate online au fost mereu recomandate, de această dată avem de-a face cu o măsură directivă. De la această dată, practic, toate site-urile care sunt accesate prin Chrome nu vor mai avea afișate către utilizatori formatele de reclame invazive, scrie iqads.ro.

Efectul va fi unul de proporții (chiar și în România), având în vedere că, după datele NetMarketShare, Chrome este de departe cel mai utilizat browser din lume, cu 6 din 10 utilizatori la nivel mondial.

Din 15 februarie formatele intruzive de publicitate online vor fi blocate în Google Chrome

Coalition for Better Ads a derulat anul trecut o cercetare prin care a urmărit să identifice insighturi valoroase legate de experiența utilizatorilor la interacțiunea cu reclamele, precum și ce generează o experiență negativă a utilizatorilor pe site-uri. Ceea ce a scos în evidență această cercetare a fost o serie de formate de publicitate online denumite sugestiv ingrate:

Pentru Desktop:
– Reclame tip Pop-up.

– Video care rulează cu auto-play și sunet.
– Prestițiale în video – cu countdown.
– Sticky ads-urile de format mare.

Pentru mobil:
– Pop-up, prestițiale.

– Formate de reclame mai mari de 30%.
– Reclame animate.
– Reclame care pornesc automat și cu sunet.
– Formate prestițiale cu countdown.
– Formate fullscreen scrollover.
– Sticky ads în format mare.

Acestea sunt formatele pe care utilizatorii le-au marcat ca fiind cele mai dăunătoare experienței de navigare pe site-uri și care sunt cel mai intens corelate cu intenția de instalare de adblock-ere.