Acasă Diverse Dezvăluirea de informații în mediul online distruge căsnicii și cariere

Dezvăluirea de informații în mediul online distruge căsnicii și cariere

20
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Conform unui studiu Kaspersky Lab, utilizatorii continuă să împărtășească informații personale pe Internet, chiar și în situații riscante. 28% dintre respondenți au distribuit accidental date confidențiale, iar 16% dintre aceștia au dezvăluit cu bună știință secrete despre ei înșiși – în ciuda faptului că informațiile transmise online i-ar putea costa locul de muncă sau relația.Studiul arată că mulți utilizatori riscă foarte mult atunci când transmit informații personale pe canalele de comunicare online, într-un mediu care este din ce în ce mai periculos*. Aceste informații pot include: o fotografie cu ei înșiși (45%), datele personale de contact (42%), o fotografie a unei alte persoane (32%), informații personale “delicate” (30%) sau date legate de muncă (20%). În plus, și poate chiar mai grav, unul din șase respondenți a împărtășit un secret despre sine (16%), în timp ce 9% au comunicat informații private despre o altă persoană, iar 8% au transmis detalii financiare importante. 

Aceste date vin în ciuda faptului că foarte mulți utilizatori sunt extrem de îngrijorați de impactul dăunător pe care l-ar avea aceste informații, dacă ar fi făcute publice – atât în ​​ceea ce privește pierderile financiare, cât și sub aspect emoțional. De exemplu, o treime dintre respondenți sunt îngrijorați de faptul că relațiile lor ar putea avea de suferit sau că cineva ar putea fi ofensat sau stânjenit, iar unuia din șase respondenți (15%) îi este teamă că i-ar putea fi afectată cariera.

Acest nivel de îngrijorare este, adesea, justificat. 28% dintre respondenți au recunoscut că au distribuit accidental date confidențiale, iar unul din zece a avut de suferit ca rezultat al acestei acțiuni. În cazul celor care au fost afectați, consecințele au inclus pierderea unor prieteni (20%), agresiuni (17%), pierderi financiare (15%), încheierea unei relații (13%) și concedierea (13%). 

Comentând rezultatele studiului, David Emm, Principal Security Researcher, Kaspersky Lab, a declarat: Mulți utilizatori au încă probleme în a trece de la simpla conștientizare a riscurilor la prudență atunci când vine vorba de activitatea online. Având atât de multe dispozitive și canale online la îndemână, nu a fost niciodată mai simplu să postezi un mesaj nepotrivit sau să transmiți, accidental, informații unor persoane care nu ar fi trebuit să intre în posesia lor. Daca nu ai suficientă experiență în utilizarea mediului online și nu ai implementat măsuri adecvate de securitate și confidențialitate, riști să îți distrugi cariera sau relațiile personale. Odată ce o informație ajunge în mediul online, este acolo pentru totdeauna, așa că, atunci când nu ești sigur de ceva, mai bine o păstrezi pentru tine.” 

În contextul actual, este deosebit de important ca utilizatorii să fie informați cu privire la posibilele riscuri la care se expun pe Internet și să își ia măsurile de precauție necesare pentru a-și securiza activitățile online și informațiile. 

Vă puteți testa cunoștințele în materie de securitate online aici: https://blog.kaspersky.com/cyber-savvy-quiz/Pentru mai multe sfaturi despre cum vă puteți proteja online, accesați linkul: https://blog.kaspersky.com/tag/cybersavvy.

* Rezultatele studiului, care a fost desfășurat în colaborare cu B2B International, au inclus mai mult de 12.000 de persoane din întreaga lume.