Acasă Antivirus Deținătorii de computere Mac sunt mai predispuși să folosească rețelele de socializare...

Deținătorii de computere Mac sunt mai predispuși să folosească rețelele de socializare în scop matrimonial

33
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Kaspersky Lab a identificat particularitățile comportamentului amoros pe rețelele sociale. Astfel, utilizatorii care accesează browser-ul de Internet mai ales de pe desktop-uri Mac sunt mai predispuși să își manifeste sentimentele de dragoste pe rețelele de socializare.

Toate relațiile trebuie să înceapă de undeva. Astfel, conform unui studiu, utilizatorii computerelor Mac sunt lideri incontestabili la acest capitol, comparativ cu utilizatorii celorlalte dispozitive: 14% dintre aceștia recunosc că folosesc rețelele de socializare pentru a-și găsi un/o partener/-ă, în timp ce 11% accesează astfel de site-uri pentru a căuta parteneri sexuali. Aceste cifre sunt de două ori mai mari față de media tuturor respondenților (8%, respectiv 5%). Nu este nicio surpriză, în acest caz, faptul că, pentru a-și atinge scopurile, iubitorii de Mac sunt mai predispuși să-și dezvăluie pe site-urile de socializare statutul matrimonial (83% versus 63%) și orientarea sexuală (70% versus 44%).

De asemenea, utilizatorii de dispozitive Mac sunt mai predispuși să vorbească despre activitățile lor amoroase pe rețelele de socializare, o treime (31%) precizând că ar face bucuroși acest lucru. Media acestui parametru trece cu puțin de 16%.

Deținătorii de computere Mac sunt mai predispuși să folosească rețelele de socializare în scop matrimonial

Cum afectează rețelele de socializare viețile personale ale celor care deja au un partener? Aproape jumătate dintre respondenți (46%) au spus că relațiile lor s-au îmbunătățit datorită rețelelor de socializare, iar utilizatorii de dispozitive Mac sunt cei mai fericiți și din acest punct de vedere – procentul lor ajunge la 68%. Acest lucru s-ar putea datora faptului că utilizatorii de Mac preferă să comunice cu partenerii lor prin intermediul rețelelor de socializare: 45% dintre ei aleg acest mod de comunicare cu persoanele iubite, pe când media tuturor respondenților a fost de doar 36%.

”Nu am reușit să observăm exact modul în care activitățile digitale au început să ne afecteze viața, incluzând relațiile cu cei dragi. Bineînțeles, în unele situații, rețelele de socializare sunt o adevărată binecuvântare: ne permit să comunicăm mai mult cu cei care nu pot întotdeauna să fie lângă noi. Totuși, nu trebuie să uităm riscurile acestui tip de comunicare: relațiile pot fi afectate sau chiar distruse de rețelele de socializare, așa că trebuie să fim foarte atenți cu informațiile pe care le împărtășim cu prietenii și cu modul în care îi poate afecta pe ei”, precizează Andrey Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab.

Pentru a evita să se molipsească de ceva mai periculos decât ”febra iubirii”, experții Kaspersky Lab recomandă utilizarea unei protecții de încredere. De exemplu, în era digitală, fanii Apple pot folosi Kaspersky Internet Security for Mac.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Cunoștințele în domeniul amenințărilor cibernetice și experiența în securitate IT deținute de Kaspersky Lab se materializează în mod constant în soluții de securitate și servicii pentru a proteja companii, infrastructură critică, autorități guvernamentale și utilizatori individuali din toată lumea, Portofoliul complex de securitate include protecție endpoint de top și un număr de soluții specializate de securitate și de servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky Lab, precum și 270.000 de companii client, pe care le ajutăm să protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaspersky.ro.