Acasă IT News Detaliile personale ale noilor născuți tranzacționate pe Dark Web

Detaliile personale ale noilor născuți tranzacționate pe Dark Web

17
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Un raport al CNN a dezvăluit că există o nouă “marfă” propusă pe dark web, vânzătorii au adăugat acum datele personale ale sugarilor printre ofertele lor.

Partea ascunsă a internetului a fost îndelungat actualizată cu informații personale furate de ani de zile, dar aceasta este prima dată când au fost publicate anunțuri cu datele copiilor.

Detaliile personale ale noilor născuți tranzacționate pe Dark Web

Cache-urile sunt disponibile pentru vânzare pe unul dintre cele mai mari și mai vechi site-uri numit “Dream Market” și este accesibil numai prin rețeaua Tor Anonymizer. Acestea includ numerele de securitate socială ale copiilor, împreună cu datele lor de naștere și numele mic al mamei. Aceste pachete de “fullz” sau de identitate completă în jargonul de vânzări folosit pe dark web sunt disponibile pentru suma de 300 USD.

Prețul plasează înregistrările de date de acest tip ca pe un bun de lux în comparație cu alte seturi de date furate. În timp ce, în general, multe anunțuri pe dark web sunt false, informațiile despre identificarea personală a copiilor (PII) au fost privite ca fiind valoroase, în primul rând pentru că oferă acces tabula rasa în raport cu istoricul de credite. Astfel de înregistrări imaculate le permit infractorilor să aplice pentru beneficii guvernamentale sau să ia ipoteci – toate cu avantajul suplimentar al acestor furturi de identitate care ar putea să rămână nedescoperite timp de ani de zile.

SURSA