Acasă IT News Datele a peste 21 de milioane de americani au fost accesate de...

Datele a peste 21 de milioane de americani au fost accesate de hackeri

13
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
21,5 milioane de americani (aproape 7 % din populația SUA) au fost victimile hackerilor, a anunţat joi Biroul de Management al Personalului (OPM), relatează Reuters. Hackerii au reuşit să sustragă informaţii sensibile, între care coduri de securitate socială care erau stocate în baze de date ale unor instituţii publice.

Dintre cele 21,5 milioane de persoane, 19,7 milioane au făcut o cerere de a avea acces la informaţii protejate, care a permis efectuarea unei anchete ce a condus la colectarea acestor date, precizează OPM.

Alte date privind 4,2 milioane de funcţionari aflaţi în activitate sau nu, au fost furate de asemenea în cadrul unui atac cibernetic „distinct, dar legat” de primul, precizând că multe dintre persoanele vizate fac parte din cele două grupuri. 

Orice persoană care a fost supusă unei verificări a antecedentelor sale, începând din anul 2000, a fost foarte probabil afectată de această piraterie, anunţă OPM.

Biroul american de Management al Personalului afirmă că nu dispune „în acest stadiu de nicio informaţie” care să-i indice că aceste informaţii au fost răspândite sau utilizate în scopuri frauduloase.