Datele a peste 21 de milioane de americani au fost accesate de hackeri

21,5 milioane de americani (aproape 7 % din populația SUA) au fost victimile hackerilor, a anunţat joi Biroul de Management al Personalului (OPM), relatează Reuters. Hackerii au reuşit să sustragă informaţii sensibile, între care coduri de securitate socială care erau stocate în baze de date ale unor instituţii publice.

Dintre cele 21,5 milioane de persoane, 19,7 milioane au făcut o cerere de a avea acces la informaţii protejate, care a permis efectuarea unei anchete ce a condus la colectarea acestor date, precizează OPM.

Alte date privind 4,2 milioane de funcţionari aflaţi în activitate sau nu, au fost furate de asemenea în cadrul unui atac cibernetic “distinct, dar legat” de primul, precizând că multe dintre persoanele vizate fac parte din cele două grupuri. 

Orice persoană care a fost supusă unei verificări a antecedentelor sale, începând din anul 2000, a fost foarte probabil afectată de această piraterie, anunţă OPM.

Biroul american de Management al Personalului afirmă că nu dispune “în acest stadiu de nicio informaţie” care să-i indice că aceste informaţii au fost răspândite sau utilizate în scopuri frauduloase.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.