Date noi arată că Microsoft Edge se află mult în urma rivalilor săi

Noile cifre furnizate de StatCounter pentru luna ianuarie 2016 arată că browserul Google Chrome continuă să fie lider la nivel mondial, cu o pondere de 57,75 %, urmat de Firefox cu 16 %.

Internet Explorer este cu un pas în spatele lui Firefox, cu 15,95 %, în timp ce Safari și Opera ocupă următoarele poziții, cu 4,6%, respectiv 2,03%.

Din păcate pentru Microsoft și utilizatorii împătimiți ai browser-ului Edge, noua aplicație nu este o alegere prea populară, dar cota sa este în mod clar afectată de disponibilitatea prea limitată și de lipsa suportului pentru extensii. 


EdgeEdge există numai pe Windows 10 și Microsoft nu are încă planuri pentru al elibera și pe o altă platformă.

Microsoft Edge 13 (versiunea disponibilă în Windows 10 build 1511 / noiembrie 2015) are în prezent o pondere de 1,24 %, în timp ce Edge 12 (versiunea originală RTM 10240) este acum la 0,57 %. Per total, potrivit datelor StatCounter, browserul Edge are o pondere de doar 1,82% la nivel mondial. 


Din ultimele informații disponibile, Microsoft promite cât de curând și suport pentru extensii în Edge, probabil odată cu următoarea actualizare majoră a sistemului de operare Windows 10.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.