1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Cyberbullying-ul este o amenințare mult mai periculoasă pentru copii, decât o consideră mulți părinți, arată un studiu Kaspersky Lab

Software Big Sale - Up to 62% OFF

Cyberbullying-ul este o amenințare mult mai periculoasă pentru copii, decât o consideră mulți părinți, arată un studiu Kaspersky Lab

Conform studiului Growing Up Online – Connected Kids, realizat de Kaspersky Lab și iconKids & Youth, cyberbullying-ul este o amenințare mult mai periculoasă pentru copii, decât o consideră mulți părinți. Consecințele pentru majoritatea victimelor hărțuirii online includ probleme serioase de sănătate și socializare.

Cyberbullying-ul este intimidarea intenționată, persecuția sau abuzul, cu care copiii și adolescenții se pot confrunta pe Internet. Interesant de remarcat, copiii între 8 și 16 ani sunt mult mai atenți la această amenințare decât părinții lor. Potrivit studiului, 13% dintre copii și 21% dintre părinți consideră cyberbullying-ul inofensiv. În același timp, 16% dintre copiii intervievați se tem mai mult de hărțuirea online decât de cea offline, în timp de jumătate (50%) se tem la fel de mult de ambele tipuri de hărțuire, reală sau virtuală.

Cyberbullying-ul este o amenințare mult mai periculoasă pentru copii, decât o consideră mulți părinți, arată un studiu Kaspersky Lab

Părinții nu ar trebui să minimalizeze pericolele cyberbullying-ului. În ciuda faptului că studiul a arătat că doar 4% dintre copii recunosc că au fost hărțuiți online (comparativ cu 12%, în realitate), în 7 din 10 cazuri consecințele au fost traumatizante.

Hărțuirea pe Internet le-a afectat serios echilibrul emoțional: părinții a 37% dintre victime au remarcat o stimă de sine diminuată, 30% – rezultate mai slabe la școală, iar 28% au menționat depresia. În plus, 25% dintre părinți au afirmat că cyberbullying-ul le-a afectat somnul copiilor și le-a cauzat coșmaruri (21%). Un alt grup, reprezentând 26% dintre părinți, a remarcat, în cazul copilului lor, că a început să evite contactul cu alți copii, iar 20% au descoperit că are anorexie.

La fel de îngrijorătoare sunt statisticile care arată că 20% dintre copii au văzut că alții erau hărțuiți online, iar în 7% din cazuri, au participat ei înșiși la hărțuirea cuiva. Studiul arată că, adesea, copiii ascund incidentele de cyberbullying de părinți, ceea ce face mai complicată misiunea de a-i proteja.

Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab, spune: “În eforturile noastre de a ne proteja copiii de pericole, nu trebuie să uităm că viața lor nu se derulează doar în lumea reală, ci și în cea virtuală, care este la fel de reală pentru ei. Copiii socializează pe Internet, învață lucruri noi, se distrează și, din păcate, se întâlnesc cu situații neplăcute. Cyberbullying-ul este unul dintre cele mai periculoase lucruri cu care se poate confrunta un copil pe Internet, pentru că poate avea un impact negativ asupra psihicului său și îi poate cauza probleme pentru tot restul vieții. Cea mai bună soluție este să vorbiți cu copiii și să folosiți programe de control parental, care vă pot pune în gardă în legătură cu unele schimbări suspecte ale paginii lor de pe rețelele de socializare.”

Pentru mai multe sfaturi despre cum să vă protejați copiii pe Internet, vizitați kids.kaspersky.com. Informații despre o soluție tehnică la aceste probleme sunt disponibile pe Kaspersky Safe Kids.

Bitdefender - Tough on threats, light on your system.

NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale, dar în unele articole sunt inserate linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertisements, but affiliate links are inserted in some articles. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Share

Citește și...