Acasă IT News Curs de pregătire privind securitatea cibernetică în programa școlară

Curs de pregătire privind securitatea cibernetică în programa școlară

16
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Guvernul se gândeşte să introducă în curricula şcolară un curs de pregătire privind securitatea cibernetică, având în vedere că elevii au acces la internet de la vârste tot mai mici, inclusiv prin echipamente mobile, fiind expuşi la riscuri diversificate, afirmă directorul Centrului Cyberint din SRI, scrie Adevărul.ro.

„La nivel guvernamental există preocupări privind introducerea în şcoli a pregătirii obligatorii referitor la securitatea în spaţiul cibernetic şi crearea de specializări în învăţământul universitar şi postuniversitar în domeniul securităţii cibernetice”, a declarat, luni, directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Florin Cosmoiu, prezent la Summit-ul Regional de Securitate Cibernetică organizat la Bucureşti.
Potrivit şefului Cyberint, discuţiile au vizat introducerea pregătirii pentru securitate cibernetică cel mai probabil de la nivel gimnazial, având în vedere că în prezent tot mai mulţi elevi au telefoane mobile conectate la internet. Cei mici vor fi învăţaţí astfel cum să evite accesarea unor adrese de internet suspecte şi vor fi instruiţi să nu divulge date personale unor terţe părţi sau să îşi protejeze diversele modalităţi de comunicare online, de la mail la reţele sociale.
Un studiu naţional privind utilizarea Internetului arată că 22% dintre copii au văzut sau primesc mesaje cu conţinut sexual. Dintre aceştia, aproape jumătate au primit mesaje sau imagini cu conţinut explicit, 8% au fost ademeniţi să vorbească despre acte sexuale, iar 5% spun că  li s-a cerut o fotografie sau în înregistrare video în care să îşi arate părţile intime. De asemenea, aproape jumătate dintre copiii care navighează pe Internet susţin că au fost jigniţi sau afectaţi emoţional în spaţiul virtual.