Acasă Diverse Cum scapi de zgârieturile de pe ecranul telefonului sau al tabletei

Cum scapi de zgârieturile de pe ecranul telefonului sau al tabletei

101

Foarte mulți dintre noi investim în telefoane și tablete de ultimă generație și le utilizăm zilnic. Dar oricât de mult am avea grijă de ele, în timp pot să apară diferite accidente.

Cel mai frecvent accident întâlnit este apariția de zgârieturi pe ecranul telefoanelor sau ale tabletelor, dar din fericire există câteva soluții simple pentru a scăpa  de ele.
 
  1. Radiera – Banala radieră este de real folos atunci când ne confruntăm cu zgârieturi pe ecranul telefonului sau al tabletei. Foarte multe persoane care au încercat deja acest truc spun că este mai mult decât eficient. Tot ce trebuie să faci e să freci delicat, cu o radieră moale și albă, zona zgâriată. În câteva secunde, vei remarca faptul că aceasta începe să dispară. Simplu, ieftin și eficient!
  2. pasta de dinți – Tot ce trebuie să faci e să cureți mai întâi bine ecranul telefonului sau al tabletei cu o cârpă moale, după care să freci delicat (cu mișcări circulare) zona cu puțină pastă de dinți, pusă pe un beţişor de urechi sau pe o cârpă moale. Încercați să nu aplicați din greșeală pastă de dinți și pe marginile aparatului, la îmbinarea display-ului cu carcasa. La final poți folosi o cârpă curată pentru a curăța urmele de pastă de dinți. Pe Youtube găsiți zeci de filmulețe cu această metodă. 
  3. alcool – Pentru folosirea acestei metode amesteci o parte de alcool, cu 5 de apă (EX: la o jumătate de linguriță de alcool se folosesc 2 sau chiar 3 de apă). După aplicarea amestecului pe zgârieturi, şterge ecranul cu o cârpă moale. Se pare că așa ar repara și cei de la service-urile specializate aceste probleme.
  4. bicarbonat de sodiu – chiar dacă este folosit preponderent în bucătărie, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu succes şi pentru smartphone-ul sau tableta ta. Amestecă o lingură cu bicarbonat de sodiu cu apă până la obţinerea unei paste groase şi aplică produsul rezultat pe zgârieturi. Unul dintre dezavantajele acestei metode este că lasă în urmă numeroase resturi pe ecran, pe care trebuie să le elimini cu o cârpă moale.
  5. pudra de talc – Utilizarea ei se face la fel ca în cazul bicarbonatului de sodiu.
  6. vaselină – Această metodă ascunde zgârieturile fine doar temporar. Foloseşte un beţişor pentru urechi sau o cârpă moale pentru a acoperi zgârieturile, după care curăţă uşor suprafaţa adiacentă.
  7. ulei vegetal – În funcţie de dimensiunea zgârieturilor, ai nevoie de numai una-două picături de ulei vegetal pe care să le aplici pe suprafaţa ecranului. Nu folosi mai mult, întrucât rişti să deteriorezi suprafaţa ecranului. Această soluţie ascunde bine zgârieturile, însă efectul este mai degrabă temporar, iar urmele de grăsime sunt destul de greu de îndepărtat.
Cum scapi de zgârieturile de pe ecranul telefonului sau al tableteiImportant: Soluțiile de mai sus nu se aplică însă zgârieturilor pronunţate, în cazul cărora cel mai probabil va trebui să înlocuieşti ecranul. În plus, este important să aplici sfaturile cu precauţie, întrucât în caz contrar rişti să agravezi situaţia. 

Sfat: Pentru protecția ecranului smartphone-ului, tabletei, a laptopului sau chiar a smartwatch-ului, achiziționați cu încredere foliile de protecție (produse premium) disponibile pe site-ul www.smartprotection.ro
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc pentru înțelegere!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you for your understanding!
Articolul precedentG Data Antivirus Business a obținut cel mai bun rezultat în ultimul test Virus Bulletin
Articolul următorCele mai bune produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-TEST – decembrie 2017)