Home / Security / Cum să te protejezi de programele care spionează camera video

Cum să te protejezi de programele care spionează camera video

Soluțiile experților de securitate pentru protejarea împotriva software-urilor care spionează camerele telefonului mobil sunt unele neobișnuite.
Dacă citești articole pe un smartphone, pe o tableta sau pe un laptop, este foarte simplu sa fii urmărit, scrie yoda.ro

În ultimii ani au apărut tot felul de știri potrivit cărora persoane rău intenționate puteau să activeze camera video sau microfonul telefonului/tabletei/smart TV-ului/calculatorului și să spioneze. 

Cum să te protejezi de programele care spioneazăUnul dintre cei mai importanți specialiști în securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, folosește leucoplast pentru laptopul său. Spune că îl dă jos atunci când are o videoconferință, după care îl pune la loc. “Sunt plătit sa fiu paranoic. La ce vă așteptați?”, a declarat el. 

De asemenea, fondatorul FinSpy și FinFisher, Martin Muench, folosește hârtie lipicioasă pentru a-și apăra intimitatea. 

Un alt specialist în securitate, expertul în criptografie Whitfiled Diffie, folosește bandă adezivă pentru laptop. “Am încredere în banda adezivă mai mult decat în orice soft. Dacă e pusa banda adezivă, camera nu poate face fotografii”, a declarat el în timpul conferinței de securitate AsuCERT. 

Mulți dintre producătorii de laptopuri au pus câte un LED care se aprinde atunci când camera e pornită. Nu vă bazați, însă, pe el. Cei care vor să vă vadă știu foarte bine să-l oprească dacă vor să facă totul discret.

Citește și

Un torrent este un protocol care permite descărcarea rapidă de fișiere folosind o cantitate minimă din lărgimea de bandă disponibilă a conexiunii la Internet. După cum știți, pentru a descărca date prin sistemul torrent îti trebuie două lucruri: un program (client) care să poată rula fișierele .torrent si apoi fișierele care conțin datele dorite

Top 10 site-uri de torrente în 2020

Un torrent este un protocol care permite descărcarea rapidă de fișiere folosind o cantitate minimă din lărgimea de bandă disponibilă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.