Acasă Android Cum să te ferești de aplicațiile false de pe Google Play

Cum să te ferești de aplicațiile false de pe Google Play

14
NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Mulți dezvoltatori rău intenționați încearcă să păcălească utilizatorii să descarce aplicațiile lor, prin crearea iluziei că este o aplicație utilă. Ei realiză acest lucru prin crearea unui nume de aplicație foarte interesant și adăugând o descriere falsă, care nu se potrivește cu funcționalitatea aplicației. ESET a descoperit opt aplicații false de pe Google Play, ce promit creșterea numărului de followeri de pe profilurile rețelei sociale ale utilizatorilor

Disponibile prin magazinul Google Play de mai bine de patru luni, aceste aplicații au adunat între 250.000 și 1.000.000 de descărcări în total. După primirea notificării de la ESET, echipa de securitate Android a eliminat toate aceste aplicații false din magazinul Google Play. Software-ul de securitate ESET detectează aceste aplicații ca Android/Fasurke.

Recomandările ESET privind aplicațiile false pentru Android:

  • În cazul în care este posibil, folosiți Google Play sau alte magazine de aplicații cu reputație. Aceste magazine s-ar putea să nu fie lipsite de aplicațiile rău intenționate, dar aveți o șansă mare de a le evita.
  • Înainte de a instala orice aplicație, verificați evaluările și recenziile sale. Concentrați-vă pe cele negative, deoarece acestea provin adesea din partea utilizatorilor legitimi în timp ce feedback-ul pozitiv poate fi creat de către atacatori.
  • Dacă vă confruntați cu oferte senzaționale, țineți minte regula de aur: “În cazul în care ceva pare prea frumos să fie adevărat, probabil că este”. Dacă vi se oferă o jumătate de milion de fani gratuit, cu un singur clic – sau după completarea unui chestionar – aplicația probabil că nu va realiza acest lucru.
  • Gândiți-vă de două ori atunci când introduceți informațiile dvs. personale, când vă oferiți consimțământul la ceva sau când comandați bunuri sau servicii. Trebuie să fiți foarte siguri de ceea ce veți primi în schimb.
  • Investiți o cantitate mică de efort pentru a cunoaște cu cine veți face afaceri.
  • Utilizați o soluție de securitate mobilă de calitate și recunoscută pentru a vă proteja dispozitivul.