Acasă Android Cum să prelungești durata de viață a bateriei telefonului

Cum să prelungești durata de viață a bateriei telefonului

19
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Odată cu avansul smartphone-urilor pe piața de telefoane mobile, una dintre problemele majore cu care se confruntă în prezent utilizatorii este autonomia scăzută a acumulatorului.


Specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm vin cu o serie de recomandări prin care poate fi prelungită durata de viață a bateriei telefonului, atât în ceea ce privește optimizarea hardware și software, cât și din punct de vedere al aplicațiilor pe care utilizatorii le pot instala.

„Un smartphone cu specificații de top și ecran mare trebuie încărcat zilnic, lucru care duce la creșterea numărului de cicluri de încărcare-descărcare din viața unui acumulator. Acest aspect, alături de utilizarea foarte intensă, duce la autonomii foarte scăzute în comparație cu telefoanele obișnuite”, a precizat Marius Boca – ThePhoneGeeks.

Astfel, acumulatorii Li-Ion, folosiți de majoritatea dispozitivelor mobile de pe piață, au o durată de viață de câțiva ani, însa dacă nu sunt respectate câteva reguli simple, atât de natură hardware cât și software, performanțele acestora vor scădea în timp.

Aspectele de natură hardware țin în principal de manipularea și păstrarea acumulatorului, recomandarea specialiștilor EuroGsm fiind ca acumulatorul să fie întotdeauna încărcat înainte să se descarce complet și să fie deconectat de la sursa de încărcare în momentul în care nivelul bateriei a ajuns la 100%. De asemenea, telefonul nu trebuie lăsat în mașină sau în alte locuri închise atunci când este foarte cald. În acest sens, este recomandat ca, atunci când nu este folosit, acumulatorul să fie păstrat într-un loc cât mai răcoros și să fie încărcat în jur de 40%.

În ceea ce privește optimizările software, utilizatorii ar trebui să oprească aplicațiile care rulează în background, să nu folosească imagini de fundal active, să dezactiveze funcțiile Bluetooth, GPS, Wi-Fi și datele mobile, precum și autosincronizarea conturilor. O altă sugestie este aceea de a seta la nivel minim luminozitatea ecranului și durata la care intră în stand-by.

„Utilizatorii pot lua în calcul și aplicațiile dedicate pentru optimizarea bateriei, cum este Clean Master Phone Boost, prin care pot fi șterse fișierele inutile ce ocupă spațiu de stocare important și informațiile personale din istoricul de navigare. Aplicația mai permite și managementul aplicațiilor, mutarea acestora pe cardul SD, dezinstalarea aplicațiilor preinstalate și efectuarea de copii de siguranță ale fișierelor importante. În plus, aplicația are și rol de antivirus”, a explicat Marius Boca.

Alte aplicații utile sunt DU Battery Saver, care poate prelungi durata de viață a bateriei cu până la 50%, dar și Battery Doctor, disponibilă în 19 limbi, care identifică aplicațiile și procesele ce epuizează bateria și optimizează procesul de încărcare, pentru ca acesta să fie cât mai eficient.