Acasă Android Cum să îți protejezi dispozitivul Android de aplicațiile periculoase referitoare la vaccinuri

Cum să îți protejezi dispozitivul Android de aplicațiile periculoase referitoare la vaccinuri

65
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Atacatorii exploatează aplicațiile referitoare la vaccinurile anti-COVID-19 pentru a infecta dispozitivele Android cu malware. De la debutul pandemiei, nu au pierdut nicio oportunitate de a lansa malware prin intermediul email-urilor, aplicațiilor, site-urilor web și postărilor referitoare la Covid-19 de pe rețelele sociale.

Cum să îți protejezi dispozitivul Android de aplicațiile periculoase referitoare la vaccinuri

Însă acum, cercetătorii de la Bitdefender au găsit mai multe aplicații care profită de utilizatorii de dispozitive mobile care caută informații despre vaccinuri sau care vor să se programeze la vaccinare.

Fiind uneori mascate în sau invizibil atașate unor produse digitale legitime, aceste aplicații false sunt gata să preia controlul asupra dispozitivelor după doar câteva apăsări pe ecran. Google a încercat să valideze toate aplicațiile referitoare la vaccinuri, însă unele au reușit să se strecoare neobservate.

Iată la ce trebuie să fii atent dacă nu utilizezi o soluție de protecție pentru mobil, care ți-ar putea păstra dispozitivul în siguranță.

Hydra Bankers fac parte din cunoscuta familie de troieni Hydra. Drepturile de acces permit aplicațiilor să înregistreze și să colecteze datele introduse de utilizator pe dispozitiv, cum ar fi numerele cardurilor bancare, parolele și multe altele. Apoi, e doar o chestiune de timp până când datele bancare ale utilizatorului respectiv sunt extrase.

Troienii Cerberus Bankers preiau controlul asupra dispozitivului odată ce victimele oferă malware-ului drepturile de acces solicitate.

Adware adăugat. Spre exemplu, Vaccinum, versiunea de la magazinele terțe de aplicații pentru Android. Cu toate că această versiune este aceeași ca aplicația originală din punct de vedere al funcționalității, vine la pachet cu adware adăugat.

Adware Co-Win. Platforma guvernului indian pentru urmărirea și înregistrarea vaccinurilor anti-COVID-19 a fost copiată rapid după lansare. Au apărut imediat aplicații false și adware.

Veștile bune

  1. Te poți păzi de aplicațiile periculoase fiind vigilent și obținând informații despre COVID-19 din canale cunoscute, de încredere, și din surse guvernamentale oficiale.
  2. Ai grijă la aplicațiile care solicită accesul la Serviciul de accesibilitate, întrucât este ruta principală de acces a infractorilor la dispozitivele tale mobile.
  3. În cazul în care crezi că ai nevoie de ajutor de specialitate pentru a-ți proteja smartphone-ul, ai dreptate. Amenințările pe mobil se tot înmulțesc, direct proporțional cu numărul tot mai mare de oameni care își utilizează dispozitivele Android pentru cumpărături, servicii bancare online sau mesagerie.
  4. Ia în considerare soluția Bitdefender Mobile Security care protejează dispozitivele Android împotriva tuturor amenințărilor noi și existente din mediul online. În plus, modulul antivirus scanează automat fiecare aplicație după ce o instalezi, anunțându-te imediat dacă aceasta este periculoasă.

Citiți cercetarea completă a laboratoarelor Bitdefender aici.

HOT!!! Bitdefender Best Deals – Save up to 75% OFF