NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Având în vedere ca mulți dintre noi lucrăm de acasă în perioada aceasta, este foarte probabil să vă aflați în situația de a lua legătura de la distanță cu colegii dvs, utilizând soluții de conferințe virtuale precum Zoom, Slack sau Microsoft Team.
Membrii familiei dvs – inclusiv copiii – ar putea de asemenea folosi aceste tehnologii pentru a lua legatura cu prietenii sau pentru a învăța la distanță. Indiferent de motivul pentru care vă conectați, iată pașii cheie pe care îi puteți face pentru a profita la maxim și în siguranță de aceste tehnologii.
Participarea la o conferință virtuală
Dacă participați la o conferință virtuală, iată cinci pași cheie.
1. Actualizați software-ul: Asigurați-vă că utilizați întotdeauna cea mai recentă versiune a software-ului de conferință. Cu cât software-ul este mai recent și actualizat, cu atât veți fi mai sigur. Activați actualizarea automată și închideți programul când terminați, astfel va putea verifica cele mai recente actualizări la următoarea repornire.
2. Configurarea setărilor audio / video: Setați-vă preferințele pentru a avea microfonul și camera închise când intrați în conferință și le activați numai când doriți. Luați în considerare plasarea unei coperte sau benzi peste camera web, pentru a vă asigura confidențialitatea atunci când nu prezentați. Nu uitați: când camera dvs. este pornită, toată lumea poate vedea ce faceți chiar și atunci când nu vorbiți.
3. Verificați ce se afla în spatele dvs: Dacă vă activați camera web, fiți atenți la ce se află în spatele dvs. Asigurați-vă că nu aveți informații personale sau sensibile vizibile în spatele dvs. în timpul unui apel. Unele programe de conferință video vă permit să ascundeți fundalul sau să utilizați un fundal virtual, astfel încât nimeni nu poate vedea ce se află în spatele dvs.
4. Nu retransmiteți invitația: Linkul invitației este accesul dvs. personal la conferință. Chiar dacă cineva de încredere are nevoie de acces, este mult mai bine să solicite direct organizatorului conferinței o invitație.
5. Nu înregistrati: Nu faceți capturi de ecran și nu înregistrați conferința fără permisiune. Puteți partaja din greșeală informații foarte sensibile dacă aceste capturi de ecran sau înregistrări devin publice.
Găzduirea unei conferințe virtuale
Dacă găzduiți o conferință virtuală, iată câteva măsuri suplimentare pe care ar trebui să le luați .
1. Solicitați o parolă: Pentru a proteja confidențialitatea și securitatea conferinței dvs. și a controla cine i se poate alătura, protejați-o cu o parolă. În acest fel, doar persoanele care au parola se pot alătura conferinței.
2. Revizuiți participanții: Verificați cine este prezent la conferință. Dacă există cineva pe care nu-l cunoașteti sau nu-l puteți identifica, solicitați-i să-și confirme identitatea. Dacă aveți vreo îndoială sau observați că cineva este nepoliticos sau perturbator, îndepărtați-i din conferință. Multe soluții oferă opțiunea de a bloca conferința odată ce a început, astfel încât nimeni altcineva nu se poate alătura decât dacă le permiteți să intre. O altă opțiune poate fi plasarea inițială a participanților într-o sală de așteptare virtuală, astfel încât să puteți aproba cine se alătură apelului.
3. Comunicați dacă veți înregistra: Dacă intenționați să înregistrați evenimentul (și aveți permisiunea de a înregistra), asigurați-vă că informați toți participanții în avans.
4. Partajarea ecranului: Dacă veți partaja ecranul computerului, asigurați-vă că mai întâi închideți toate celelalte aplicații și eliminați fișierele sensibile de pe ecranul computerului. Dezactivați de asemenea orice notificare pop-up. Acest lucru vă asigură că nu împărtășiți accidental informații sensibile sau jenante în timpul partajării ecranului computerului. O altă opțiune este să partajați doar programul pe care doriți să îl afișați, în loc de întregul ecran al computerului.
Aceste tehnologii sunt un instrument fantastic și, în multe feluri, reprezintă viitorul modului în care vom lucra, colabora și comunica unii cu alții. Acești pași simpli sunt foarte importanți în a vă asigura folosirea acestor tehnologii într-un mod sigur.