Acasă Security Cum poate fi ascultat și înregistrat orice telefon

Cum poate fi ascultat și înregistrat orice telefon

12
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Metoda prin care orice telefon poate fi ascultat şi înregistrat de hackeri sau de spioni se folosește de numărul de telefon.
Specialiștii în securitate afirmă că tot ce le trebuie hackerilor și serviciilor de informații pentru a-ți asculta convorbirile este numărul tău de telefon.Toate măsurile de securitate luate de utilizatorii de smartphone-uri sunt practic inutile, potrivit lui Karsten Nohl, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în securitate din lume,scrie fanatik.ro


ascultat și înregistrat orice telefon El a arătat cum, folosind SS7, adică serviciul care asigură interconectarea în cazul apelurilor sau SMS-urilor între rețele diferite, un hacker poate să afle unde se află utilizatorul telefonului, sa îi citească mesajele, să îi asculte și înregistreze convorbirile. Singurul lucru de care au nevoie atacatorii este numărul de telefon al victimei.
Nohl lucrează în momentul de față la o analiză asupra vulnerabilității SS7 pentru mai multe rețele internaționale de telefonie mobilă. 
El a făcut o demonstrație la postul de televiziune CBS folosind ca victimă telefonul congressman-ului american Ted Lieu, căruia i-a înregistrat mesajele și apelurile. Nohl susține că în clipa de față utilizatorii au o singura soluție pentru a se proteja de un astfel de atac: să-și închidă telefoanele. Potrivit Guardian, și serviciile guvernamentale, incluzând NSA, ar putea să folosească în clipa de față vulnerabilitatea SS7.