Acasă Android Cum ne putem proteja telefonul de atacurile cibernetice

Cum ne putem proteja telefonul de atacurile cibernetice

17
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Piața smartphone-urilor este într-o continuă dezvoltare, însă odată cu avansul tehnologic apar și tot mai multe probleme de securitate, numărul atacurilor cibernetice asupra smartphone-urilor crescând considerabil în ultimul an. Pentru a preveni astfel de incidente, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm oferă câteva sfaturi care să ne ajute să ne protejăm telefonul mobil de potențialele atacuri ale hackerilor.


„În primul rând, trebuie să acordăm o atenție sporită SMS-urilor sau email-urilor care propun actualizarea unui program sau a unei aplicații, pentru care este necesară efectuarea unei plăți, chiar dacă aceasta este una modică. De asemenea, trebuie să fim atenți la datele stocate în memoria telefonului sau în cloud și chiar să utilizăm un cod de blocare a terminalului”, a spusDan Badea – ThePhoneGeeks.

Potrivit acestuia, numerele de telefon, adresele de e-mail, codurile PIN pentru carduri bancare, parolele pentru sistemele de online banking sau cele pentru rețelele de socializare sunt principalele ținte ale hackerilor.

De aceea, pentru a putea oferi telefonului o protecție sporită împotriva atacurilor cibernetice, specialistul EuroGsm recomandă instalarea de programe antivirus pentru scanarea traficului de Internet, dar și descărcarea aplicațiilor din surse sigure.

Instalarea unei aplicații antivirus pe smartphone ajută în menținerea securității datelor, iar oferta din Google Play Store este una foarte variată. 

Este bine de știut că majoritatea aplicațiilor de acest gen provin de la producători renumiți, oferind soluții sigure care sporesc gradul de securitate a telefonului mobil.