Acasă Diverse Cum arată stick-urile cu certificarea NATO Restricted Level

Cum arată stick-urile cu certificarea NATO Restricted Level

85
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Cei de la Kingston au obținut recent certificarea NATO Restricted Level pentru seria IronKey D300 de memorii USB criptate și securizate, după un proces minuțios de validare. Astflel, Kingston IronKey D300, IronKey D300S și IronKey D300SM au fost listate în catalogul produselor NATO de asigurare a informațiilor pentru produsele de securitate care îndeplinesc cerințele operaționale ale națiunilor, corpurilor civile și militare NATO.  

Seria IronKey D300 este clasificată ca o unitate flash criptată care îndeplinește nivelurile de protecție a datelor stabilite de NATO, oferind protecţie a informaţiilor împotriva pierderilor sau atacurilor cibernetice. Datele sensibile aflate în tranzit au nevoie de un anumit grad de securitate, orice pierdere sau spargere a lor putând duce la vătămarea forțelor NATO, a membrilor săi sau a misiunii sale.

Cum arată stick-urile cu certificarea NATO Restricted Level

 

IronKey D300 este certificat FIPS 140-2 Level 3 (FIPS 140-2 reprezintă o serie de cerințe și standarde ale modulelor criptografice pentru a menține integritatea datelor protejate de modul), folosind algoritimul de criptare a datelor AES pe 256 biți, în modul XTS. USB-ul este protejat de o carcasă din zinc, rezistentă la apă până la adâncimea de 1,2 metri, în timp ce componentele din interior sunt etanșeizate într-o capsulă din rășini epoxidice pentru o securizare fizică.

IronKey D300 utilizează un firmware semnat digital, care îl face imun la atacuri malware BadUSB și aplică un protocol complex de parolare cu caracteristici minime, pentru a preveni accesul neautorizat. Criptarea și decriptarea se fac de către dispozitiv, fără a lăsa urme în sistemul gazdă, iar USB-ul se blochează automat și se reformatează după 10 încercări nereușite de atac.

IronKey D300 Managed necesită IronKeyHYPERLINK “https://datalocker.com/ems/” EMS de la DataLocker, care permite managementul central al accesului și gradului de utilizare pentru mii de unități. IronKey EMS este o soluție de management flexibilă, care poate fi implementată atât în cloud, cât și on premise. Impune folosirea unor politici specifice de securitate, cum ar fi parole puternice și o limită de încercări și le permite administratorilor de sistem să dezactiveze de la distanță unitățile pierdute sau furate.

Stick-urile din seria IronKey D300 (momentan nu sunt disponibile în România, dar dacă sunteți interesați de ele, setați alertă stoc) vin în variante cu capacități de la 4GB până la 128GB. IronKey D300 și IronKey D300 Managed dispun de o garanție de 5 ani, suport tehnic gratuit și fiabilitatea specifică produselor Kingston.