Acasă Diverse Cum arată Internetul: Harta pe 2015 a reţelei de cabluri îngropate sub...

Cum arată Internetul: Harta pe 2015 a reţelei de cabluri îngropate sub apa mărilor şi oceanelor

11
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Traficul de Internet este 99% asigurat de o reţea imensă de cabluri de fibră optică îngropate sub apa mărilor şi oceanelor, răspândite în toată lumea.

O hartă a întregii reţelei de cabluri a fost realizată recent de către firma de cercetare Telegeography. În Submarine Cable Map 2015 se poate vedea distribuţia cablurilor submarine, care se întind între continente, făcând legătura chiar şi cu cele mai mici insule de pe Terra. Harta din acest an aduce un omagiu creatorilor de hărți din perioada marilor descoperiri, cu elemente de cartografie medievale și renascentiste. Designul hărții este de epocă, dar datele sunt actuale: harta descrie 299 cabluri active, în construcție sau planificate a fi puse în folosință până la sfârșitul lui 2015.