1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Cum afli dacă ești pe lista de suspecți a serviciilor secrete

Cum afli dacă ești pe lista de suspecți a serviciilor secrete

Guvernul american crede că ceea ce scrii spune o poveste despre cine ești. În acest sens, organizații antiteroriste ca NSA în SUA și GCHQ în Marea Britanie au creat o listă de cuvinte probabil a fi scrise de un terorist (o parte din aceste cuvinte le puteți vedea aici).

Dacă tastezi cuvântul respectiv și autoritățile observă, ai putea fi adăugat pe una din listele privind posibilii suspecți, scrie Business Insider.

Acum există un instrument care arată cât de des apar unele dintre aceste cuvinte suspecte în conversațiile de zi cu zi.


Instrumentul vine sub forma unui font și a fost creat de un artist sloven. Project Seen este un set de caractere format în același stil grafic ce semnalează automat toate cuvintele suspecte căutate de agențiile internaționale de securitate.


Aceste cuvinte au fost dezvăluite în 2013 și lista continua să crească – ar putea chiar depăși 40.000.
Emil Kozole, artistul care a creat Project Seen în cadrul masterului de design de comunicare de la Universitatea Central Saint Martins din Londra, a explicat că a dorit să sublinieze astfel starea securității în timpurile moderne.


„Am vrut să arăt și să educ oamenii cu privire la cuvintele „normale” pe care le folosim în conversații pe Facebook, e-mailuri și căutări pe Google, care sunt stocate și ne pot băga în bucluc”, a spus acesta.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *