Acasă Android Cota de piaţă a Windows Phone a scăzut sub 1%; Android, lider...

Cota de piaţă a Windows Phone a scăzut sub 1%; Android, lider detașat

11
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Windows Phone, sistemul de operare mobil dezvoltat de Microsoft, continuă să piardă teren, iar potrivit celor mai recente date furnizate de firma de cercetare a pieţei Gartner, cota de piaţă a platformei a scăzut sub 1% în primul trimestru al acestui an.


În perioada ianuarie – martie 2016 au fost vândute, la nivel global, 2,5 milioane de smartphone-uri Windows Phone, echivalentul unei cote de piaţă de 0,7%, scrie Go4it.ro.

Declinul a fost cauzat în mare parte de faptul că Microsoft nu a lansat recent noi modele Lumia pe piaţă. În primul trimestru din 2015 Windows Phone înregistra, potrivit Gartner, o cotă de piaţă de 2,5%.
Potrivit zvonurilor, Microsoft va renunţa la seria de smartphone-uri Lumia şi va lansa una nouă, Surface, în prima parte a anului viitor. 
Sursa: Gartner (mai 2016)


Per total, livrările de smartphone-uri au crescut cu 3,9% în primele trei luni ale acestui an. Android a avut, în perioada urmărită, o cotă de piaţă de 84,1%, iar pe locul doi s-a situat iOS cu 14,8%.